Divendres, 26 d'abril de 2024
curses de muntanya

Es cancel·la l'Ultra Valls d'Àneu per temor a possibles brots

Els alcaldes de la zona han decidit no autoritzar les quatre curses de la competició degut a la situació sanitària al Segrià

Redacció 15 de juliol de 2020 a les 08:40
La sortida de la Ultra Valls d'Àneu en una imatge d'arxiu | Josep Maria Montaner
L'edició d'enguany de l'Ultra Trail Valls d'Àneu, prevista per al 25 i 26 de juliol, finalment no se celebrarà a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19. Malgrat que l'organització de les quatre curses havia fixat mesures sanitàries per garantir la seguretat durant les competicions, els alcaldes de la zona han preferit no autoritzar la celebració de la prova per la preocupació que genera el confinament del Segrià. 

En aquest sentit, des de l'organització del Memorial Edu, Just i Quique asseguren que les mesures previstes "eren suficients i que els corredors i voluntaris haurien sigut més responsables que mai". Tanmateix, accepten la decisió dels màxims responsables municipals de la Vall d'Àneu, alhora que comprenen la possible molèstia i indignació dels corredors ja inscrits. Per altra banda, asseguren que se'ls retornarà el 100% de la inscripció, que s'efectuarà des de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). 

Finalment, i malgrat la cancel·lació, l'organització manifesta que "les muntanyes estan obertes a tothom" i encoratja els participants "a gaudir dels traçats previstos, visitant els pobles aneuencs, el seu romànic, així com la seva gastronomia, per tal de donar suport a les empreses de la vall afectades per la pandèmia i l'estat d'alarma". 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació