Dissabte, 25 de maig de 2024
diputació de lleida

​Els diputats pirinencs de la Diputació de Lleida creen la Taula del Pirineu per fer sentir la veu d'aquest territori

La conformen els tres diputats d'ERC, el de JxCat i el d'Unitat d’Aran, mentre el PSC, Ciutadans i En Comú Podem reclamen revisar-la

Redacció 8 de juliol de 2020 a les 08:41
La presentació de la Taula s’havia programat a la Torre de Capdella | Gustau Erill
Els cinc diputats de les comarques de muntanya a la Diputació de Lleida, entre els quals els pallaresos Marc Baró i Josep Ramon Fondevilla, han creat la Taula del Pirineu amb la voluntat de fer sentir la seva veu a totes les institucions. La conformen, a banda dels dos diputats pallaresos d’ERC, el també republicà Albert Bajona, Antoni Navinés (JxCat) i Amador Marqués (Unitat d'Aran).

La voluntat d'aquests cinc diputats era presentar la Taula de Treball aquest dijous a la Torre de Capdella, però el confinament del Segrià ha portat a posposar l'acte per més endavant. Els cinc diputats pirinencs s'han agrupat per incidir en les polítiques de la Diputació de Lleida però també en les del Govern i en les govern de l’Estat.


A l'acte d'aquest dijous, a banda de presentar la Taula de Treball, s’havia d'exposar el seu punt de vista sobre el Pirineu i com volen que sigui. La voluntat dels diputats pirinencs és anar a la una i fer arribar les reivindicacions del món local a institucions superiors.

El PSC, Ciutadans i En Comú Podem reclamen revisar la Taula

Els grups del PSC, Ciutadans i d'En Comú Podem a la Diputació de Lleida han registrat una instància on demanen revisar la constitució de la Taula del Pirineu de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran. Els diputats de les tres formacions han lamentat que des de la corporació "no se'ls hagués informat prèviament del procés de creació de la Taula, impossibilitant així la seva participació".

Els representants de les tres formacions consideren que "tots els diputats representen a tota la província" i, per tant, "no té sentit diferenciar entre els diputats electes del Pirineu i l'Aran i de la resta de comarques". En aquest sentit, afegeixen que, "segons aquesta norma, els afers de Lleida haurien de ser tractats només pels diputats de la ciutat", cosa que consideren "seria absurda". Per tot plegat, els grups del PSC, ECP i Cs reclamen a la Diputació que "es replantegi la formació d'aquesta taula de manera que en puguin ser partícips representants de totes les formacions a la corporació". 

La Diputació de Lleida ha manifestat que aquesta Taula de Treball no ha estat promoguda ni creada des de l'equip de govern i sí per part únicament dels cinc diputats. Aquest és l'argument perquè no en formin part ni el PSC, ni Ciutadans, ni En Comú Podem. Es tracta d'una Taula de Treball de diputats provincials i no de representants polítics, segons han indicat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació