Divendres, 26 d'abril de 2024
selectivitat

VÍDEO: Els alumnes del Pallars, satisfets de no desplaçar-se per fer la selectivitat

Uns 80 joves pallaresos dels centres de Tremp, Pobla i Sort han començat els exàmens a l’Institut de Tremp

Redacció 7 de juliol de 2020 a les 12:37

La que molt probablement passarà a la història com la selectivitat del coronavirus ha arrencat aquest dilluns, per primer cop, amb l’Institut de Tremp com una de les seus. Prop de 40.000 alumnes de tot Catalunya estan convocats a les PAU d'aquest any, que s'han hagut d'ajornar fins a aquesta setmana per l'emergència sanitària.


El fet de poder-se examinar a Tremp s'ha rebut amb satisfacció pels estudiants pallaresos, tant del Pallars Jussà com del Sobirà. Evitar desplaçaments a la Seu d'Urgell o a Lleida ha estat el principal argument dels joves a l'hora de valorar positivament aquesta mesura. No haver-se de quedar a dormir fora de casa, també ha estat un altre dels aspectes que els estudiants han destacat.

En total són 80 els joves que s'examinen de la selectivitat a l'Institut de Tremp. Aquesta xifra correspon als 39 alumnes del propi centre trempolí, als 26 de l’Institut Hug Roger III de Sort i als 16 de l’Institut de la Pobla de Segur. Pel que fa al conjunt del Pirineu, per primera vegada els alumnes de la Val d'Aran també es poden examinar a Vielha i, en total, ho han fet 56. A la Seu d'Urgell s'examinen fins divendres 197 joves.

Els alumnes de Tremp han agraït poder-se examinar a la ciutat. Carles Forns, que estudia al centre trempolí, ha explicat que conèixer les instal·lacions i l'aula on s’ha examinat l'ha ajudat a no posar-te tan nerviós.

Després de sortir del primer examen, de Llengua Castellana i Literatura, Jofre Castells, de la Pobla de Segur, ha assenyalat que "si havies estudiat durant el curs, era fàcil”. Ariadna Roca, alumna de Tremp, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que l'examen de castellà no li ha anat "malament". Forns, en canvi, ha dit que confia "aprovar".
 

Una aula amb alumnes preparats per examinar-se de selectivitat a Tremp. Foto: ACN


Pel que fa al fet d'examinar-se a la mateixa localitat on viu, Adriana Roca ha dit que "és millor poder-ho fer a Tremp a prop de casa". Per Roca és important no haver de passar "tres dies fora de casa" per anar a fer els exàmens de la selectivitat.

L'estudiant Joan Forns ha dit que haver d'examinar-se a Lleida suposava una "despesa important" per a les famílies a l'haver de sufragar els gestos de l'allotjament a Lleida. Aquest any aquesta despesa se l'han estalviat les famílies d'estudiants del Pallars i els alumnes ho han valorat positivament.
 

Alumnes a la sortida d’una de les proves, aquest matí, a l’Institut de Tremp. Foto: ACN


Carles Capdevila, president del Tribunal de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Tremp, ha explicat que els alumnes s'han trobat amb l'obligatorietat de portar mascareta fins a l'hora de començar l'examen i d'haver-se de netejar les mans amb gel en entrar i sortir de l'aula. Aquest any els alumnes no poden canviar de taula entre examen i examen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació