Dissabte, 20 d'abril de 2024
fibra òptica

El Govern anuncia noves inversions per estendre la xarxa de fibra òptica arreu del país

Es tracta del principal compromís de la reunió del Pacte Nacional per a la Societat Digital que ha aplegat les quatre diputacions, entitats municipalistes i Localret

Redacció 7 de juliol de 2020 a les 09:49
Imatge dels participants de la reunió al Palau de Pedralbes | Govern
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presidit aquest dilluns la sessió plenària del Pacte Nacional per la Societat Digital amb la participació de representants de les quatre diputacions catalanes, així com amb membres de l'Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i del consorci Localret. 

De la reunió n'ha sorgit el compromís conjunt d'accelerar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat al territori amb l'objectiu de connectar els municipis i zones d'activitat econòmica amb nuclis de més de 50 habitants. Així, el conseller Puigneró ha anunciat que amb les obres ja en marxa per connectar totes les capitals de comarca, "ens toca construir plegats la Catalunya del segle XXI per garantir la reactivació econòmica i les oportunitats des del territori.


A més, ha afegit que "cal fer un salt endavant en l'extensió de la fibra òptica als pobles, municipis i polígons industrials". Així, el Govern destinarà un total de 57 milions d'euros per accelerar l'extensió de la fibra òptica durant el període 2020-2021. Aquesta inversió, sumada als 13,5 milions d'euros que ja s'estan executant per connectar les capitals de comarca, fa una inversió total de 70,5 milions d'euros només en aquesta legislatura per desplegar la fibra òptica de nova generació. 

La sessió d'ahir també va servir per fer balanç de la feina feta en el marc del PNSD i establir nous objectius estratègics per al 2021. En aquest sentit, els signants del pacte han acordat impulsar les mesures organitzatives i econòmiques necessàries per desplegar un model d'administració digital a les administracions públiques catalanes sota el lideratge i coordinació del consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i les quatre diputacions.

Així mateix, s'ha arribat al compromís local mitjançant l'establiment de mesures, eines i models de coordinació operativa entre les administracions públiques catalanes i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació