Dijous, 25 d'abril de 2024
museus

El Museu de la Conca Dellà planeja un «viatge en el temps» per descobrir el patrimoni de la zona

El centre proposa una gran varietat d'activitats i visites guiades on la mascareta serà obligatòria

Redacció 3 de juliol de 2020 a les 10:39
Imatge de la peça estrella del museu, un coll de tiranosaure trobat a Orcau | Museu de la Conca Dellà
El Museu de la Conca Dellà, a Isona, ha planejat un "viatge en el temps" per descobrir el patrimoni històric, arqueològic, paleontològic i geològic de la zona. Per aquest estiu, el centre ha proposat una gran varietat d'activitats per tal que petits i grans gaudeixin i descobreixin on i com van viure els darrers dinosaures d'Europa, sense oblidar tampoc la història medieval present al territori. 

Així, el museu oferirà de forma regular visites guiades al jaciment de petjades de dinosaure de Basturs i al jaciment d'ous de Suterranya, que comptaran amb la presència dels guies especialitzats. Tampoc hi faltarà la visita a la peça estrella del museu: un coll de tiranosaure de més de cinc metres de longitud pertanyent al dinosaure més gran trobat a Europa. 
 

L’Esperanceta serà la guia particular durant la visita al Castell de Llordà. Foto: Museu de la Conca Dellà


Actualment el magatzem del museu s'està restaurant, per la qual cosa la visita es durà a terme diàriament, amb una durada de 30 minuts i amb entrada gratuïta. Tanmateix, s'haurà de reservar prèviament atès que els places són limitades. A més, el museu recorda als usuaris que cal dur mascareta per accedir a totes les activitats oferides. 

Enguany, a més, l'Esperanceta de Casa Gassia de l’Ecomuseu d'Esterri d'Àneu torna al Jussà per ensenyar, amb la seva particular sorneria, el Castell de Llordà. Així, amb les visites teatralitzades es podrà descobrir l'imponent castell del segle XI d'una manera diferent i didàctica, i de la mà d'aquest peculiar personatge. També es repetiran les visites guiades a l'Església de Santa Maria de Covet que, com la de Llordà, volen reivindicar el patrimoni alt-medieval de la Conca. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació