Dijous, 25 d'abril de 2024
urbanisme

Tremp tala les moreres de la rambla Pompeu Fabra per mantenir nets els carrers i les voreres

Els 44 arbres han estat substituïts per un altre tipus de moreres que no fan fruit

Redacció 2 de juliol de 2020 a les 11:51
Les noves moreres sense fruit ja llueixen a la rambla | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp ha completat la tala dels arbres de la rambla Pompeu Fabra de la ciutat. Es tracta de 44 moreres, els fruits de les quals embrutaven el paviment i les voreres, deixant-los plens de taques negres. Les freqüents queixes dels veïns han portat al consistori trempolí a retirar els exemplars.

Des de l’ajuntament s'ha assenyalat que la melassa de les moreres era un greuge per a la circulació per la via pública, ja que dificultava el pas dels vianants, i a més suposava una tasca difícil per als serveis de neteja. En aquest sentit, el consistori assegura que les moreres s'havien plantat pensant que no feien fruit i que l'ajuntament tenia la intenció de conservar els exemplars, per tal de traslladar-los i replantrar-los en un altre lloc. Tanmateix, aquesta opció ha estat descartada atès que el paviment hauria quedat massa malmès. 

Per aquest motiu, la primera fase ha consistit en la tala dels exemplars i en l'arrencament de les arrels amb una màquina especial per evitar malmetre tant les voreres com el paviment de la rambla. La fase següent també s'ha executat i ha consistit en la plantació d'una altra espècie de morera que no fa fruit, anomenada Morus fruitless, d'acord amb el Pla de Millora de l'arbrat de Tremp, un document tècnic que ha de millorar la salut i la idoneïtat dels arbres de la ciutat. 

L'empresa encarregada d'aquestes obres ha estat Gestió Integral del Territori Abrantes, una empresa forestal especialitzada de la ciutat de Tremp. 
 

Imatge de les antigues moreres de la Rambla Pompeu Fabra Foto: Jordi Ubach

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació