Divendres, 19 d'abril de 2024
Raiers

La Pobla de Segur escalfa motors per una Diada dels Raiers marcada per la pandèmia

L'organització demana evitar aglomeracions i respectar les restriccions sanitàries per gaudir de les activitats amb la màxima seguretat

Tomàs Garcia Espot 2 de juliol de 2020 a les 11:14
Imatge de la baixada dels raiers de l'any passat | ACN
Aquest cap de setmana la Pobla de Segur es torna a vestir de gala per commemorar l’antic ofici de raier. Enguany, però, la 42ª Diada dels Raiers de la Noguera Pallaresa estarà marcada per la pandèmia de la Covid-19, que ha provocat que alguns aspectes de la festa s'hagin modificat. Així, per exemple, el recorregut dels raiers pel riu Noguera Pallaresa es farà només amb un rai. 

La crisi sanitària també ha obligat a canviar el format de l'Espardenyada dels Raiers, que tindrà lloc el dissabte a les 9h del matí, però que finalment serà virtual, solidària, i amb recorregut lliure per tal de respectar les restriccions sanitàries. De moment, ja s'hi han inscrit grans personalitats de l'esport pallarès com l'exfutbolista Carles Puyol o el corredor de muntanya Eugeni Roselló. 
 

Carles Puyol i Eugeni Rosselló seran dos dels esportistes que participaran a la cursa. Foto: Espardenyada


Durant el dissabte també tindran lloc altres activitats lúdiques i festives, com un espectacle amb Quimet raier durant els carrers de la vila a partir de les 19h, o el castell de focs artificials a les 22:30h. A més, durant tot el cap de setmana, l'Associació Cultural dels Raiers anima els més menuts a muntar el seu propi rai amb l'ajuda de l'Esbaiola't i a vestir-se de raier o raiera pels carrers de la Pobla. 

El diumenge al matí tindrà lloc l’acte central de la festa amb la baixada de raiers a partir de les 11h des de la presa de Llania. Per tal d'evitar aglomeracions, l'organització demana als assistents que segueixin la baixada del rai des dels diferents punts del recorregut que s'han habilitat per tal de no concentrar-se al Pont de Claverol, lloc d'arribada del rai, prevista a les 12:30h. 

El punt final d'aquesta diada atípica serà la recollida al Vernedot d'arròs raier per emportar. Els socis poden apuntar-se gratuïtament a la carnisseria Cal Tomàs, mentre que els que no són ho podran fer a Carns Bastús per 5 euros, dels quals un serà destinat a la lluita per la Covid-19.
 
​Així mateix, l'organització recomana a la ciutadania seguir les normes sanitàries com rentar-se les mans, mantenir la distància de seguretat i fer ús de la mascareta per poder gaudir de la festa sense risc de contagi. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació