Dimecres, 24 d'abril de 2024
art

La fotografia serà una de les arts protagonistes del «Terra Roia» de Vilamur

El festival tindrà lloc del 8 al 30 d’agost, amb el 13 i 14 com a dies centrals

Redacció 26 de juny de 2020 a les 10:47
La fotografia prendrà un gran valor al Terra Roia | Anna Meneses
El festival d’arts Terra Roia, que tindrà lloc entre el 8 i el 30 d'agost a Vilamur, segueix escalfant motors. En l’edició d’aquest any l’organització ha volgut destacar l'art de la fotografia, sense oblidar les arts narratives, plàstiques, escèniques i musicals. Totes juntes, segons afirmen en un comunicat, formaran un conjunt que “enriquirà i farà més atractiu” aquest esdeveniment cultural.

El festival començarà amb una petita mostra-exposició de temàtica variada al poble de Llagunes el dia 7 d’agost. L’endemà, l'Ajuntament de Soriguera obrirà el certamen amb l'obra Itinerari d'una memòria enfrontada de l’aneuenc Oriol Riart. Un recorregut fotogràfic pels principals indrets que durant nou mesos, entre l'abril i el desembre de 1938, van esdevenir la línia de front de guerra a Catalunya, un front que resseguia els rius Noguera Pallaresa, Segre i Ebre.

La mostra s'acompanyarà de fragments de diaris personals escrits pels combatents en els mateixos indrets i moments dels fets, cosa que dota el treball d'un major contingut humà i sentimental. L'exposició romandrà oberta fins al dia 22 d'agost.

Durant els dies centrals del Terra Roia a Vilamur, el 13 i 14 d'agost, es podrà visitar el Pavelló de la Fotografia, amb instantànies de fotògrafs locals, col·leccions del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, de l'Arxiu Comarcal de Sort, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i altres cessions de particulars que permetran gaudir de més de 300 treballs.

La fotografia estereoscòpica de Josep Forns, cortesia de la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran, es projectarà a la sala de cinema Era del Silo, un espai habilitat per oferir diverses sessions de documentals, vídeo-arts i curts durant el certamen.

Malgrat el gruix del Terra Roia es desenvoluparà els dies 13 i 14 d'agost, alguns dels treballs també es presentaran en altres localitats durant aquest mes. Un exemple és el d'Esterri d'Àneu, on s'exposaran entre els dies 24 i 31 d’agost les obres del projecte Intra/relacions de l'artista local Miquel Seguer. 

Paral·lelament s'oferiran diverses presentacions i xerrades al voltant del món fotogràfic, que arrodoniran el programa tan variat del Terra Roia, els organitzadors del qual intenten, malgrat les actuals circumstàncies, convertir-lo “en un festival de referència en el futur”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació