Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

Un ramat de cabres desbrossa els horts erms de Vilamur per minimitzar el risc d'incendis

L'Ajuntament de Soriguera no descarta actuacions similars a més pobles del municipi amb altres ramaders

Redacció 25 de juny de 2020 a les 11:06
Un ramat de cabres menjant a l'entorn del poble de Vilamur | ACN
Aquests dies és habitual veure un ramat d'un centenar de cabres pasturant als voltants de Vilamur. L’Ajuntament de Soriguera, de qui depèn el nucli, ha detectat que al perímetre immediat del poble hi ha molts horts abandonats i plens de vegetació, que poden provocar incendis com el que es va originar l’any passat en un d'aquests horts.

Per minimitzar aquest risc i tenir l'entorn del poble net de malesa, el consistori ha ofert a un ramader del poble que hi faci pasturar les seves cabres. Així, el ramader disposa de menjar pels animals durant setmanes i l'ajuntament podrà gaudir d’un entorn net i protegit. En total les cabres pasturaran per una cinquantena d'horts erms del nucli, mentre no es descarten actuacions similars en altres pobles del municipi amb altres ramaders.

Tot i que en cas de perill pot realitzar una actuació d'ofici, l’Ajuntament de Soriguera va demanar l'opinió a tots els propietaris i veïns implicats, que van mostrar la seva conformitat amb la iniciativa. El ramader treu a pasturar cada dia el ramat de cabres i el deixa dins un tancat elèctric per evitar que els animals passin als horts que sí que estan conreats. 

La regidora de l'Ajuntament de Soriguera, Imma Torres, ha explicat que amb aquest ramat de cabres s'aconsegueix una desbrossada natural i sense restes. Es tracta d'una manera ecològica i sostenible de netejar l'entorn de vegetació, que quan s'asseca amb la calor es converteix en un focus perillós de cara a possibles incendis.
 

Detall d’un grup de cabres pasturant a Vilamur. Foto: ACN

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació