Dijous, 25 d'abril de 2024
covid-19

Salut notifica dos nous positius de coronavirus al Pallars en l’última setmana

És l’increment més baix en set dies des que va començar la pandèmia, que es manté força controlada en el conjunt de Catalunya

Jordi Ubach Llorens 19 de juny de 2020 a les 09:20
Personal sanitari durant l’emergència sanitària | Martí Albesa
Els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses han augmentat respecte la setmana passada amb dos nous positius en els últims set dies, que han elevat la xifra a 143 des que va començar l'episodi fa justament tres mesos. Aquests nous casos s’han notificat a la comarca del Pallars Sobirà, segons les dades que facilita el Departament de Salut per municipis i comarques. Es tracta de l’increment més baix en una setmana des de l’inici de la pandèmia.


Si llegim aquestes dades per àrees bàsiques de salut (ABS), la de la Pobla de Segur és la que té registrats més casos positius amb 87 -els mateixos que fa una setmana-, seguida de lluny de la de Tremp amb 31 -tampoc sense variacions respecte fa set dies- i, per últim, de la del Pallars Sobirà, que en l’última setmana ha sumat dos contagis i ha arribat als 25. Els municipis pallaresos amb més positius acumulats durant tot l’episodi són la Pobla de Segur amb 82, Tremp amb 27, Espot amb sis i Sort que continua des de fa setmanes amb cinc.

Val a dir que des del Departament de Salut s’atribueix l’augment de casos de les últimes setmanes al fet que s’estiguin fent més tests PCR a la població, però també perquè s’estan efectuant proves serològiques al personal sanitari. Aquests últims casos, encara que hagin tingut lloc setmanes enrere, es computen com a contagis nous.

Quant a la mortalitat, el Pallars Jussà ha registrat en tot l’episodi fins a 17 víctimes, 13 de les quals de residents del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur. En canvi, segons xifres oficials, el Pallars Sobirà no ha patit cap defunció per coronavirus. Aquestes dades, però, no tenen en compte la mort per Covid-19 d’un veí que, tot i residir a la comarca, estava empadronat fora del Pallars.

 MAPA: Casos de Covid-19 per comarques i municipis
 MAPA: Casos de Covid-19 per Àrees Bàsiques de Salut (ABS)


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació