Divendres, 19 d'abril de 2024
desescalada

La lliure circulació estarà permesa a tot Catalunya a partir d’aquest dijous

El govern espanyol autoritza l’entrada a la fase 3 de les regions sanitàries de Barcelona i Lleida, un fet que implica la recuperació de les competències per part de la Generalitat

Redacció 17 de juny de 2020 a les 16:23
El port de Comiols és una de les principals vies d'accés a l'Alt Pirineu | Moisès Jordi
Ja és definitiu: Barcelona i Lleida entraran aquest dijous a la fase 3. Així ho ha autoritzat el Ministeri de Sanitat a petició de la Generalitat, que va formular la proposta dilluns. Això significa que tot Catalunya estarà ja en la darrera fase de la desescalada, malgrat que aquest estadi durarà -a priori- només quatre dies, ja que el dilluns s'aixeca l'estat d'alarma i tot l'estat espanyol entrarà en l'anomenada “nova normalitat”.


De moment, una de les principals novetats que aporta el salt de Barcelona i Lleida a la fase 3 és que totes les regions sanitàries catalanes estaran en el mateix nivell, un fet que permetrà la lliure circulació per tot el territori català. Això actualment no és possible, ja que les regions de Lleida i Barcelona es troben en fase 2 i la mobilitat, recordem, només està autoritzada per la unitat territorial que formen les zones en fase 3.

Recuperació de les competències per part de la Generalitat

Amb l'assoliment de la fase 3, la Generalitat recupera les competències arreu del territori per aplicar mesures diferents de les establertes a nivell estatal o decidir quan s'assoleix la “nova normalitat”. Segons han explicat fonts del Departament de Salut, aquest dijous al matí hi ha previstes diverses reunions per determinar en quin moment el país pot passar a aquest nou escenari.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació