Divendres, 19 d'abril de 2024
falles

VÍDEO: Els fallaires del Pallars criden a no visitar les celebracions «simbòliques» d’aquest estiu

Se suspenen també les falles de Sort, on s’ha programat a tots els pobles un acte amb mesures especials i restringit als veïns

Jordi Ubach Llorens 17 de juny de 2020 a les 08:33
Pla general de la foguera, posterior a la baixada de falles, a Alós | Fallaires d'Alós
La comunitat fallaire del Pallars, formada per les festes d’Isil, Alins, Alós, València d’Àneu i la Pobla de Segur, fa una crida a la població a no visitar la celebració “simbòlica” de les falles d’aquest estiu. Ho ha difós a través de les xarxes socials de la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida, on membres de les cinc associacions fallaires expliquen que l’objectiu és “protegir les persones més dèbils i sensibles a la Covid-19”. 
 
Les baixades de falles d’enguany s’han hagut d’ajornar a tot el Pirineu degut a les restriccions provocades per la pandèmia del coronavirus i per evitar aglomeracions de gent que puguin facilitar la transmissió d’un virus que, a hores d’ara, es manté controlada. Les darreres festes en anunciar la suspensió de la baixada van ser les d’Isil i València d’Àneu, però anteriorment ja ho van fer les d’Alins i la Pobla de Segur.

Suspeses també les falles de Sort

Davant la situació actual generada per la Covid-19 i les incerteses generades per aquesta crisis sanitària i social, l’Associació Cultural de Fallaires de Sort ha decidit també suspendre els actes previstos per les falles de Sant Joan d’aquest any. L’entitat admet que ha estat una decisió “difícil” però que s’ha pres per “responsabilitat”.
 
Així, es realitzarà una baixada de falles simbòlica, de dos fallaires per poble i de manera simultània des de tots els pobles del municipi de Sort, una nova fórmula que des de l'organització apunten que es mantindrà en les properes edicions. Els fallaires de Sort recorden que l’acte d’enguany no és públic i està totalment restringit als veïns, per tal que es puguin complir les mesures de seguretat establertes.

Crida a vestir la Pobla de falles

Paral·lelament, l’Associació Cultural de Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur ha fet una crida a vestir el poble de falles aquest dimecres 17 de juny, dia en què tradicionalment se celebra la baixada poblatana. Des de l’entitat i des del consistori s’anima a la població a decorar els balcons i els aparadors, ja sigui amb les banderoles, amb una faixa o amb una falla, amb la intenció que tot i la suspensió de la festa, la diada sigui especial.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació