Dimecres, 24 d'abril de 2024
desescalada

El Pallars podria recuperar la lliure mobilitat amb la resta de Catalunya aquest dijous

El govern espanyol ha d’aprovar la proposta de la Generalitat, que ha demanat que Barcelona i Lleida passin aquest dia a la fase 3

Redacció 16 de juny de 2020 a les 08:39
Un vehicle en el desviament de la C-14 al seu pas per Bassella, a l’Alt Urgell | ACN
El Govern ha demanat formalment a l'Estat que Barcelona, les regions metropolitanes nord i sud, i també Lleida passin a la fase 3 aquest dijous. Així ho ha decidit el Procicat, l'organisme que fa les propostes en matèria de desconfinament. El president de la Generalitat, Quim Torra, ja va anunciar diumenge que aquesta era la intenció de l'administració catalana durant la reunió de líders autonòmics amb Pedro Sánchez.

Si l'Estat aprova la mesura -el ministre de Sanitat, Salvador, Illa, ha dit que es decidirà dimecres-, tot Catalunya es trobarà en fase 3. Això farà que la Generalitat recuperi les plenes competències per gestionar el desconfinament, com ha anat reclamant el Govern repetidament. Una de les principals novetats serà la lliure circulació per tot el territori català, un fet que actualment no és possible, ja que les regions sanitàries de Lleida i Barcelona es troben en fase 2.


L'última etapa de la desescalada inclou una bateria de flexibilitzacions a les portes de trepitjar ja l'anomenada "nova normalitat", un estadi que s'assolirà a tot el territori a partir del 22 de juny, quan finalitza l'estat d'alarma. A Catalunya, territoris com el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre, Alt Pirineu-Aran, Catalunya Central i Girona ja estan en fase 3. Aquests dos últims han estrenat etapa aquest mateix dilluns.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació