14 d'abril de 2024
turisme actiu

Les empreses de turisme actiu a l'entorn de Mont-rebei recuperen l'activitat i la demanda de reserves

Els clients opten per fer noves activitats prop del seu entorn mentre no s'aixequin les restriccions de mobilitat

Redacció 15 de juny de 2020 a les 11:31
Turistes lleidatans practicant caiac aquest cap de setmana a Mont-rebei | ACN
Les empreses de turisme actiu que operen a l'entorn del congost de Mont-Rebei a la part d'Àger (Noguera) ja han recuperat part de la seva activitat, després que la setmana passada es reobrís l’accés al congost des de Corçà, tallat des del gener per una esllavissada a causa del temporal Gloria. De moment, tots els clients provenen de municipis lleidatans, ja que Àger es troba a la regió sanitària de Lleida, i per tant, està en fase 2. Són clients que, davant les restriccions de mobilitat, han optat per buscar activitats a l'aire lliure i per descobrir el patrimoni natural més proper.

Així mateix, en les darreres dos setmanes les empreses també han notat un augment important en el nombre de reserves a partir de Sant Joan, quan es preveu recuperar la mobilitat entre les regions sanitàries. Tot i perdre bona part de la temporada, el sector confia en salvar la campanya.L'empresa d'activitats d'aventura Montsec Activa va reprendre l'activitat de caiac el passat 5 de juny, tot i que la mala previsió meteorològica va fer que la demanda fos baixa. Per aquest mateix motiu, els responsables d'Àger Aventura't van decidir no engegar de nou fins aquesta setmana, quan el nombre de reserves ha estat més elevat. Les dos empreses ofereixen activitats de caiac a l'embassament de Canelles, a l'entorn del congost de Mont-rebei, així com passejades amb barca que, de moment, no han reprès a l'espera de saber quin protocol han de seguir per fer-ho amb seguretat.

El gerent d'Àger Aventura't, Miquel Àngel Pifarré, diu que arrenquen una temporada "amb molta incertesa", en el sentit que no saben com afectarà en la confiança dels clients la crisi del coronavirus. Tot i això, no dona la campanya per perduda i assegura que intentaran "tirar endavant". 

Per la seva banda, Paula Maestre de Montsec Activa espera que la temporada d'estiu sigui "bona". Creu que el fet d'oferir activitats a l'aire lliure, en un entorn natural i poc massificat pot despertar l'interès de persones del territori. "Creiem que és bastant segur", ha assenyalat, a més d'indicar que és un tipus de turisme econòmic i que permet conèixer el paisatge proper. "Seria interessant conèixer el territori abans de viatjar a fora i crec que és l'any ideal per fer-ho", ha afegit.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació