Divendres, 19 d'abril de 2024
crisi del coronavirus

​Càritas Tremp triplica els ajuts per a aliments amb la crisi de la Covid-19

Entre el 17 de març i el 22 de maig el centre trempolí ha realitzat ajudes per valor de més de 6.600 euros

Redacció 16 de juny de 2020 a les 11:59
Càritas ha fet publiques les xifres en un acte a Lleida | ACN
Càritas Tremp ha triplicat les ajudes econòmiques per a l'adquisició d'aliments durant la crisi de la Covid-19. Així ho fa constar en un informe d’aquest mes de juny en el qual es detalla que entre el 17 de març i el 22 de maig el centre trempolí ha realitzat ajudes per valor de 6.652,78 euros.

Una gran part d’aquestes ajudes, segons s’explica en el mateix informe, s’han destinat a cobrir l’alimentació. S’ha arribat a 120 persones beneficiàries amb ajudes per valor de 4.353,89 euros. Així mateix, també s’ha donat cobertura a altres necessitats com el lloguer o els subministraments de llum i aigua o medicines per valor de 2.730,02 euros.

El perfil de famílies que sol·liciten ajuda a Càritas Tremp són majoritàriament aquelles que algun dels seus membres treballava en l’economia submergida i que han vist frenats en sec els seus ingressos. També hi ha demanda de famílies que han patit un ERTO, un acomiadament o un cessament de l’activitat o del seu negoci i que d’un dia per l’altre “s’han trobat desemparades”, segons l’entitat.

Durant tot aquest temps, des de Càritas Tremp també s’ha donat suport als alumnes de les escoles de la ciutat i se segueix realitzant acompanyament telefònic a les persones més vulnerables.

En el conjunt de la demarcació de Lleida, Càritas Diocesana de Lleida, de Solsona i d'Urgell han doblat i, en algun cas com el de Tremp, han triplicat les ajudes durant la crisi del coronavirus. Entre els mesos de març, abril i maig han atès 1.615 famílies i unes 5.000 persones s'han beneficiat la tasca de l'entitat en les tres diòcesis. Destaca que un 40% de les persones ateses no havia acudit abans a Càritas o bé feia molts anys que no s'hi adreçava. 

Tot i això, les tres Càritas han vist incrementades les aportacions econòmiques de la ciutadania durant aquest període, una resposta que confien que no sigui "puntual" i es mantingui en el temps per poder seguir donant resposta al grup de població que viu "enquistat" en una situació de pobresa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació