Divendres, 19 d'abril de 2024
tren dels llacs

El Tren dels Llacs es posarà en servei el 4 de juliol

Espot i Port Ainé no explotaran les seves instal·lacions a l'estiu, tot i que s'hi podran fer excursions i rutes de senderisme

Redacció 11 de juny de 2020 a les 11:21
Una família de Lleida al Tren dels Llacs, en imatge d’arxiu | ACN
El Tren dels Llacs es posarà en servei el mes de juliol, concretament el dia 4. Ho ha anunciat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que també ha avançat que les estacions d’Espot i Port Ainé no explotaran les seves instal·lacions de muntanya a l'estiu, tot i que s'hi podran fer excursions i rutes de senderisme en aquests entorns, porta d'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Les instal·lacions que sí s’aniran reobrint de manera progressiva a partir de mitjans d'aquest mes de juny són el Parc Astronòmic Montsec, que ho farà aquest mateix divendres i que per primer any s'incorpora a l'oferta turística de la companyia. Mentre, el dia 19 serà el torn de l'estació de Vall de Núria i el 20 el de La Molina, el Tren del Ciment i el Funicular de Gelida.

Tot plegat es farà seguint els protocols sanitaris, els quals estaran indicats mitjançant senyals informatius. Així, l'ús de la mascareta serà obligatori a trens, estacions, vestíbuls i zones comunes, a més de tots aquells llocs on no es pugui mantenir la seguretat. Pel que fa a les mesures de seguretat i de prevenció de cara a la Covid-19, totes les zones de pagament i d'atenció al client estaran equipades amb pantalla/mampara protectora.

Mentre, la neteja es durà a terme de la forma habitual, aplicant productes desinfectants i virucides en tots els espais on hi hagi moviments de persones i, a més, es posarà a disposició dels visitants gel hidroalcohòlic per a la neteja de mans.

Redescobrir el territori

FGC convida la ciutadania a “redescobrir el territori” mitjançant la seva oferta turística, conformada per un seguit d'activitats i trens per gaudir del patrimoni natural i cultural del país. Després d'uns mesos tancades, les estacions de muntanya i els trens turístics tornen a obrir portes sota el lema Respira Natura i de manera consensuada amb les autoritat locals i comarcals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació