Dimarts, 23 d'abril de 2024
desconfinament

El turisme al Pallars es manté estancat mentre que augmenten les reserves per al juliol i l'agost

La situació de les regions sanitàries veïnes, encara en fase 2, impedeix l'arribada de visitants exteriors i els desplaçaments a segones residències

Tomàs Garcia Espot 9 de juny de 2020 a les 11:10
Imatge nocturna de l'Hotel Pessets, a Sort | Hotel Pessets
Tot i que les comarques pallareses van entrar ahir en la fase 3 de la desescalada, les restriccions de mobilitat entre regions sanitàries continuen sent un obstacle per a la “nova normalitat”, especialment pel que fa al sector turístic. La raó és que l'Alt Pirineu i l'Aran es troba rodejat per altres regions que encara es troben en fase 2 o per fronteres tancades, un fet que, ara per ara, impossibilita l'arribada del turisme exterior i provoca que la majoria d'establiments turístics del Pallars romanguin tancats a l'espera de visitants. 


En declaracions a Pallars Digital, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha mostrat la seva preocupació, posant èmfasi en el contrast amb la situació turística de l'any passat. “En aquestes alçades ja havia pujat molta gent”, afirma, "i no només turistes, sinó també persones amb segones residències al Pallars". En aquest sentit, Mullol assegura que la seva absència s'ha notat molt en els comerços, especialment en supermercats i bars. 

Una situació, però, que contrasta amb la de les altres dos regions sanitàries catalanes que han passat a la fase 3, concretament el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, entre les quals pot haver-hi mobilitat al ser limítrofes. Malgrat les restriccions de mobilitat a les comarques pirinenques, Josep Maria Mullol alerta que s'han produit desplaçaments al Pallars provinents d'altres regions, per la qual cosa demana prudència als ciutadans per evitar nous contagis. 


Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Sobirà, Carles Isús, declara que "fins que no es regularitzi la mobilitat entre regions" el turisme al Pallars serà inexistent. Isús afirma que "tot i que ens puguem moure dins la pròpia regió, el nombre de visitants interns és poc significatiu; vivim del turisme de fora". En aquest sentit, i tot i que espera que la situació es regularitzi el més aviat possible, el president del Sobirà declara que actualment les comarques pallareses es troben "aïllades turísticament". 

Aquest "aïllament" turístic del Pallars i de l'Alt Pirineu i l'Aran, però, podria acabar ben aviat després que ahir el Departament de Salut proposés que les regions de la Catalunya Central i Girona passin a la fase 3 el proper dilluns 15 de juny. Això permetria que els veïns d’aquestes zones, juntament amb les del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, poguessin visitar les nostres comarques.

De moment, Juli Alegre, responsable de Promoció del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha declarat al diari Segre que les reserves al Pirineu "s'han despertat" en la segona quinzena de juliol i a l'agost. Tanmateix, tot i la possibilitat de mobilitat entre regions en fase 3, la delegada de la Generalitat al Pirineu, Rosa Amorós, ha declarat al mateix diari que la Generalitat "podria posar alguna restricció en funció de criteris sanitaris". 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació