Dimecres, 24 d'abril de 2024
coronavirus

L’Hospital del Pallars torna a estar net de coronavirus

El centre dona l’alta a l’únic pacient amb Covid-19 mentre reprèn de forma progressiva aquelles consultes que havien quedat aturades durant el pic de la pandèmia

Jordi Ubach Llorens 5 de juny de 2020 a les 10:57
Entrada principal a l’Hospital Comarcal del Pallars | Jordi Ubach
L’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp ha donat l’alta mèdica a l’únic pacient que tenia amb Covid-19, una persona d’edat avançada que va ingressar ara fa dos setmanes després de 13 dies sense que es registrés cap nou cas. L’hospital pallarès ja havia batallat prèviament amb la malaltia durant 56 llargs dies. El centre hospitalari, doncs, torna a estar net de coronavirus.


En declaracions a Pallars Digital, el director assistencial de l’Hospital del Pallars, Eduard Sanjurjo, ha assegurat que el centre respira una certa “tranquil·litat”, i ha recordat que amb l’excepció d'aquest darrer cas, l'hospital acumula gairebé un mes sense nous ingressos. Això ha facilitat una “tornada a la normalitat” que ha permès reprendre de forma progressiva aquelles consultes que havien quedat aturades durant el pic de la crisi.

“Ja hem recuperat les proves radiològiques i l'activitat a quiròfan amb les cirurgies programades, que es van efectuant de menor a major complexitat”, ha assenyalat. El director assistencial de l’hospital pallarès també ha explicat que a partir de la setmana que ve es recuperaran les consultes d'oftalmologia i otorrinolaringologia, així com les visites presencials dels especialistes provinents de Lleida.

El servei de rehabilitació, que permet fer sessions telemàtiques, també obrirà progressivament els propers dies. L'objectiu de tot plegat, segons Sanjurjo, és “aprendre a conviure amb la dualitat” que representa l’existència del coronavirus “fins que es pugui controlar de la millor manera possible”. 

Obres per aïllar i sectoritzar l'hospital

Eduard Sanjurjo ha explicat que actualment l’hospital està efectuant obres d’adequació a planta per tal de poder recuperar els propers dies l’activitat del sociosanitari. Recordem que els vuit pacients de llarga estada, que són els que s’allotgen en aquest espai, es troben ingressats a l’Hotel Alegret de Tremp des del dia 22 de març. Els treballs consisteixen en aïllar les diferents zones per tal d'evitar possibles brots de coronavirus dins el propi hospital. “El nostre centre només disposa d'una planta i aquestes obres ens permetran sectoritzar-la i adaptar-la a la nova realitat”, ha explicat Sanjurjo.


A l’expectativa de la tardor

Preguntat per la possibilitat d’un rebrot al Pallars, el director assistencial de l’Hospital Comarcal s’ha mostrat optimista i ha dit que les condicions actuals són millors que les que es tenien abans de la primera onada de la pandèmia.

“Per un costat, tenim més a l’abast les eines diagnòstiques -els PCR- i això ens permet detectar casos més ràpidament”. Per un altre, segons Sanjurjo, també “s’ha reforçat” el personal que s’encarrega de rastrejar els contactes dels casos positius i això “permet atacar més ràpidament un possible brot”, ha assegurat.

Per tot plegat, Eduard Sanjurjo ha assegurat que ara és “més fàcil” frenar brots. Malgrat tot, ha alertat que cal “mantenir-se a l'expectativa” per l’arribada del fred de cara als mesos de setembre i octubre.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació