Divendres, 19 d'abril de 2024
llibres

La nova llibreria «El Tinter» de la Pobla de Segur obre les portes aquest dissabte

L'espai aspira a ser un punt de trobada cultural amb un clar protagonisme dels llibres i dels autors del Pirineu

Tomàs Garcia Espot 5 de juny de 2020 a les 12:08
Imatge de la nova llibreria de la Pobla de Segur | El Tinter
La nova llibreria El Tinter de la Pobla de Segur obrirà les portes aquest dissabte després de mesos de preparació. Es tracta d'un projecte de dos periodistes pirinencs, que aspiren a convertir l'establiment en un espai cultural on també s'hi puguin realitzar xerrades i presentacions. "La nostra idea inicial no era fer una llibreria en el sentit estricte de la paraula", declara un dels seus impulsors, Guillem Lluch, que explica que "ho concebíem com una mena de complement". 

El principal escull, però, ha estat la crisi de la Covid-19, que va impedir que la llibreria obrís a principis del mes de març, tal com estava previst. La pandèmia, a més, ha suposat un problema a nivell logístic i econòmic: "Havíem de rebre els mobles i el rètol, que finalment van arribar fa dos setmanes; els llibres tampoc van arribar a temps", assegura Lluch, que afegeix que "a aquest fet cal sumar-hi la incertesa econòmica, ja que s'havia de pagar el lloguer tot i tenir el local tancat". 

Un dels objectius de la nova llibreria és potenciar els llibres i autors del Pirineu, visibilitzant així el territori i les seves principals editorials. En aquest sentit, El Tinter vol diferenciar-se de les altres llibreries, situant en un lloc privilegiat les obres editades a les comarques pirinenques. "És un projecte a llarg termini, ja que anirem omplint les estanteries poc a poc". Tanmateix, la llibreria també tindrà lloc per a les novetats editorials, un fet que referma la voluntat d'El Tinter de ser un espai obert per a tothom. 

De moment, la llibreria ja ha començat a vendre els primers llibres per encàrrec a través de l'adreça info@eltinter.cat, i un cop oberta, els lectors podran visitar-la de dilluns a dissabte, des de les 10h a les 14h i des les 17h a les 20h.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació