Divendres, 26 d'abril de 2024
desconfinament

El Govern demana que el Pirineu passi el proper dilluns a la fase 3

Entrar en fase 3 implica que a partir d'aleshores serà la Generalitat i no el ministeri qui en gestionarà les mesures, així com el temps de sortida

Redacció 2 de juny de 2020 a les 08:19
Les professores de la llar d'infants Els Malfargats de Rialp sortint d'excursió amb els petits | ACN
El Govern de la Generalitat ha demanat al Ministeri de Sanitat que la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, juntament amb les del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, pugui passar a la fase 3 a partir del pròxim dilluns, 8 de juny. Així mateix, la conselleria de Salut ha sol·licitat també que Barcelona i les regions metropolitanes, així com Lleida, puguin passar a la fase 2 el mateix dia. 

Ara, el ministeri haurà d'avaluar la petició per decidir si autoritza aquestes progressions en la desescalada a Catalunya. Les regions de Girona, Catalunya Central i Alt Penedès i Garraf continuaran una setmana més en fase 2. 

 

Mapa amb les propostes de Salut dels canvi de fases Foto: Govern


La fase 3

En la fase 3, l’última abans d’entrar a l’anomendada “nova normalitat”, desapareixen les franges horàries reservades a col·lectius determinats. Tot i això, s’han d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene amb els grups vulnerables. També preveu que puguin obrir establiments i locals comercials amb independència de la superfície sempre i quan es limiti l'aforament al 50%. A més, les terrasses a l’aire lliure poden obrir al 75% i està permès el consum a la barra sempre que es garanteixi la distància de seguretat.


Entrar en fase 3 implica que a partir d'aleshores serà la Generalitat i no el ministeri qui en gestionarà les mesures, així com el temps de sortida. És una de les novetats autoritzades pel govern espanyol arran del pacte assolit amb ERC a canvi de l'abstenció a la pròrroga de l'estat d'alarma. Una altra de les flexibilitzacions un cop s'assoleixi aquesta etapa de la desescalada és que previsiblement s'autoritzaran els desplaçaments entre regions i autonomies que estiguin en fase 3. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació