Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Tres nous casos confirmats de coronavirus al Pallars en l’última setmana

El nombre total d’infectats arriba als 129, dels quals 111 s’han registrat al Pallars Jussà

Jordi Ubach Llorens 28 de maig de 2020 a les 10:37
Un sanitari al costat d’una ambulància | Martí Albesa
Els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses han augmentat respecte la setmana passada amb tres nous positius en els últims set dies, que han elevat a la xifra a 129 des que va començar l'episodi ara fa dos mesos. Aquests nous casos s’han repartit entre les tres àrees bàsiques de salut pallareses, les de Tremp, la Pobla de Segur i el Pallars Sobirà, segons les dades que facilita el Departament de Salut per municipis i comarques.

Si llegim aquestes dades per àrees bàsiques de salut (ABS), la de la Pobla de Segur és la que té registrats més casos positius amb 83, seguida de lluny de la de Tremp amb 28 i, per últim, de la del Pallars Sobirà, amb 18. Els municipis pallaresos amb més persones contagiades durant tot l’episodi són la Pobla de Segur amb 78, Tremp amb 24 i Sort amb cinc.

Quant a la mortalitat, el Pallars Jussà ha registrat en tot l’episodi fins a 17 víctimes, 13 de les quals de residents del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur. En canvi, segons xifres oficials, el Pallars Sobirà no ha patit cap defunció per coronavirus. Aquestes dades, però, no tenen en compte la mort per Covid-19 d’un veí de Llavorsí que, tot i residir al municipi, estava empadronat fora del Pallars.


El risc de rebrot continua baix

El desconfinament progressiu a Catalunya es basa en les dades de les regions sanitàries i la que engloba el Pallars, la de l’Alt Pirineu i Aran, ha augmentat en les últimes setmanes els casos de coronavirus, malgrat el risc de rebrot es manté baix. La regió pirinenca es troba en fase 2 des d'aquest passat dilluns i es manté a l’espera de noves propostes del Departament de Salut per avançar en la desescalada.

 MAPA: Casos de Covid-19 per comarques i municipis
 MAPA: Casos de Covid-19 per Àrees Bàsiques de Salut (ABS)

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació