Dijous, 25 d'abril de 2024
hidroelèctriques

​Endesa incrementa la producció hidroelèctrica al Pallars en un 130% respecte el primer quadrimestre de l’any passat

En el conjunt de la demarcació de Lleida, l'augment més pronunciat ha estat a les conques de la Noguera Pallaresa, seguida de la Ribagorçana, la Garona i el Segre

Redacció 26 de maig de 2020 a les 11:55
La presa de Sant Antoni desembassant aigua aquest cap de setmana | Jordi Uriach
Enel Green Power, la divisió renovable d’Endesa, ha produït més de 1.078 gigavats per hora (GWh) d'energia hidroelèctrica a les comarques lleidatanes durant els primers quatre mesos de l'any, un 105% més respecte al mateix període de l'any anterior. Això ha estat possible per les pluges, per les nevades de l'hivern i perquè les reserves d'aigua als pantans estaven assegurades, ja que es van situar en gairebé un 79%.

L'augment més pronunciat ha estat a les conques de l'Alta i la Baixa Pallaresa, seguides de la Ribagorçana, la Garona i el Segre. La generació de 1.078 GWh renovables, utilitzant l'aigua com a recurs, equival a satisfer el consum energètic anual de més de 300.000 llars, o el que és el mateix, d'una ciutat com Lleida durant un any i vuit mesos.

Totes les conques hidràuliques de Lleida han incrementat la seva generació durant el primer quadrimestre, però en destaquen especialment les conques de l'Alt i el Baix Pallaresa, amb un 130 i 129%, respectivament. En tercer lloc se situa la Ribagorçana, que inclou també la Franja, amb prop d'un 122%, i ja per sota la conca del riu Garona, on s'ha incrementat la generació en un 89%.

D'altra banda, les conques que més s'han acostat a la seva capacitat màxima durant els primers quatre mesos de l'any són el Segre i la conca Pallaresa (84%), la Ribagorçana (74%) i, per últim, a molta distància, la conca de la Garona (35%). 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació