Dijous, 18 d'abril de 2024
turisme actiu

Les empreses de ràfting del Sobirà segueixen amb la persiana baixada tot i poder obrir amb 20 clients

Empreses de barranquisme ofereixen cursos ‘online’ mentre les autoescoles pallareses estan tancades com a mostra de protesta i les residències encara no poden rebre visites

Redacció 26 de maig de 2020 a les 10:56
El material de ràfting d'una empresa a l'estanteria esperant per ser utilitzat | ACN
Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà segueixen tancades tot i poder operar. La fase 2 de la desescalada iniciada aquest dilluns permet al sector del turisme actiu treballar amb grups de fins a 20 persones. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars, ha recordat que ja podien treballar en fase 1 però que sense mobilitat entre regions sanitàries i sense uns protocols clars de seguretat, distanciament i higiene, no ho faran.


Tot apunta que les primeres empreses de turisme actiu que començaran a operar seran les que es dediquen a fer activitats individuals com el barranquisme, l'hípica, la bicicleta de muntanya o el senderisme. Les activitats com el ràfting, que es fan en grup i amb un monitor a la barca, volen esperar a tenir més clars els protocols que està redactant la Generalitat i esperen tenir-los en breu. Dolcet tem que si aquesta situació es perllonga en el temps algunes empreses es vegin obligades a haver de tancar la porta de manera indefinida.

Cursos online a l’espera dels clients

Però no tot el sector està aturat. Hi ha algunes empreses especialitzades en descens de barrancs, com és el cas de Barrankisme, que ha anat més enllà i mentre espera l’arribada del gruix de clients ofereix cursos telemàtics d’iniciació i perfeccionament. Segons ha indicat el director tècnic de l’empresa, Lluís Beardo, “tenim els protocols i les mesures de seguretat garantides, però ens falta el client de l’àrea metropolitana de Barcelona”, que segons ha assegurat, els suposa “un 80% de la facturació”.


En general, segons Beardo, tothom està a l’expectativa de l’evolució de les mesures de relaxació del confinament i, sobretot, de la possibilitat que en fase 3 es permeti la mobilitat entre regions sanitàries, especialment de les de l’àrea de Barcelona.

Les autoescoles es planten

​La fase 2 també permet obrir a les autoescoles però tampoc ho han fet, en aquest cas per protestar per la falta d’examinadors. La reestructuració de la Dirección General de Tráfico (DGT) ha fet que la meitat dels examinadors s'hagin de traslladar a fer feines administratives per cobrir les vacants dels administratius de més de 60 anys o amb fills a càrrec que encara no es reincorporaran.

A la demarcació de Lleida s'ha passat de 7 a 3 examinadors, una xifra que el sector considera insuficient per cobrir la demanda d'exàmens. Per aquest motiu, les autoescoles s'han plantat de manera indefinida i no obriran.


Les residències, sense autorització

Pel que fa a les residències de gent gran, estava previst que en fase 2 ja poguessin rebre visites de familiars però la manca de l'autorització per part de Salut a les propostes dels centres ha fet que aquest dilluns no s'hagin pogut fer. Els centres confien que durant aquesta setmana podran començar a programar les visites dels familiars, sempre amb cita prèvia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació