Divendres, 19 d'abril de 2024
desconfinament

​Protecció Civil recorda que la mobilitat entre regions sanitàries no estarà permesa fins a la fase 3

El sotsdirector, Sergi Delgado, reconeix que els preocupa certa relaxació i “la sensació que ja no hi ha confinament”

Redacció 26 de maig de 2020 a les 09:26
El subdirector general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Sergio Delgado | ACN
El sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha recordat que la mobilitat continua restringida entre les regions sanitàries i que aquesta “no estarà permesa fins a la fase 3”. Segons el pla de desescalada del govern espanyol i si no es produeix cap rebrot en les properes setmanes, la previsió és que el Pallars entri a la fase 3 a partir del 8 de juny. 

Delgado ha reconegut als micròfons de Catalunya Ràdio que “el que cal prioritzar és el que determini el Departament de Salut. Ens adaptarem al que marqui la gestió sanitària. Som conscients d'aquesta realitat”, ha afegit Delgado més tard en declaracions a RAC1.


Delgado també ha dit que els preocupa “certa relaxació i la sensació que ja no hi ha confinament”, ha assegurat. “Cada vegada fa més temps de l'estat d'alarma, ve el bon temps i hi ha una complexitat normativa molt elevada”, ha assenyalat el sotsdirector de Protecció Civil, que ha posat d'exemple "l'obertura" de les platges en fase 2 per anar a prendre el sol i banyar-se. "Caldrà tenir paciència perquè els ajuntaments hauran d'aplicar la normativa. Les platges necessiten una adaptació per assegurar la distància de seguretat", ha valorat Delgado.

En aquest sentit, el sotsdirector de Protecció Civil ha constatat que l'arribada del turisme serà tot un repte. "L'arribada del turisme és un hàndicap per a nosaltres perquè no coneixen la normativa", ha sentenciat Delgado. Aquestes declaracions arriben després que el sector turístic del Pallars i alguns representants polítics hagin demanat que es permeti la mobilitat entre regions sanitàries que es trobin en la mateixa fase


"Un Sant Joan més familiar i sense multituds"

Sobre la revetlla de Sant Joan, el sotsdirector de Protecció Civil s'ha mostrat prudent però també convençut que es podrà celebrar amb certa normalitat. “Estem treballant des de fa setmanes amb el sector de la pirotècnia i de la cultura. Volem que se celebri Sant Joan, que es gaudeixi, però volem una modalitat més reduïda, més familiar, sense multituds”, ha afirmat. “I hi haurà pirotècnia. El sector està treballant per adaptar-se. Però Sant Joan es podrà celebrar al carrer”, ha conclòs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació