Divendres, 19 d'abril de 2024
desconfinament

​Les restriccions de mobilitat entre regions sanitàries frenen la reobertura del sector hostaler al Pallars

Més ambient a les terrasses que a l'interior de bars i restaurants, tot i que a la fase 2 ja es permet el servei a taula

Redacció 26 de maig de 2020 a les 08:23
Una senyora prenent un cafè en una terrassa de Sort | ACN
La manca de mobilitat entre regions sanitàries i les limitacions d'aforament als bars i restaurants són els dos principals factors que estan condicionant la reobertura d'aquest tipus de negocis al Pallars. Així, tot i que s'hagi entrat a la fase 2 de la desescalada, aquest dilluns ha costat visualitzar un gran canvi respecte a les setmanes anteriors en el volum d’activitat, en general, però especialment en el sector de l'hostaleria.


A més, l'ambient a les terrasses d'aquests locals ha estat per sobre del que hi havia al seu interior en localitats com Tremp, la Pobla de Segur o Sort, on era el primer dia que es podia utilitzar aquest espai al 40% de la seva capacitat. Els bars que han adaptat el seu interior expliquen que els primers clients han preferit ocupar les taules de la terrassa. 

Així, aquest primer dia de fase 2 no ha portat canvis significatius a les comarques pallareses. Les visites de familiars a les residències de gent gran encara no s'han pogut realitzar, a falta que el Departament de Salut ho ordeni. Tampoc s’ha pogut anar al cinema a Tremp, on l’Espai Cultural La Lira segueix tancat al públic. Les trobades entre persones, això sí, ja són de fins a 15 persones i alguns grups ho han aprofitat aquest primer dia, especialment els esportistes, que ja poden sortir acompanyats.


El turisme, al caure

El que realment s’espera al Pallars, especialment al Pallars Sobirà, és la mobilitat entre regions sanitàries. La gran incògnita, per ara, és com funcionarà la temporada d’estiu. El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, el pallarès Josep Castellarnau, ha recordat que el turisme és un dels motors econòmics de l'Alt Pirineu i Aran, motiu pel qual molts responsables de negocis d'aquest sector es plantegen esperar a obrir al moment en què s'aixequin les restriccions de mobilitat actuals. D'aquesta manera, assegura que fer-ho abans és "inviable" per aquells que, per exemple, no ho han fet durant la fase 1 i aprofitant la zona de terrassa.


Castellarnau també s'ha afegit a la crida de diversos alcaldes del Pirineu que demanen permetre la mobilitat entre regions sanitàries que es troben a la mateixa fase de desescalada i, a més, veu convenient plantejar la reobertura del pas fronterer de la Val d'Aran. En aquest sentit, creu que tot plegat seria una manera de reactivar l'economia d'aquesta zona i de "crear energia positiva" entre la població, tenint en compte que, segons afegeix, els turistes tenen ganes de poder gaudir d'aquest territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació