16 d'abril de 2024
desconfinament

Esterri d'Àneu anul·la la taxa de les terrasses per fer front a les pèrdues en l'hosteleria

La mesura ha estat rebuda amb "entusiasme" pel sector, que ja s'està començant a reactivar de cara a la futura arribada de turistes

Tomàs Garcia Espot 25 de maig de 2020 a les 11:33
Terrasses d'Esterri d'Àneu plenes durant l'agost de l'any passat | ACN
L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu ha decidit anul·lar aquest estiu la taxa de les terrasses del poble, atesa la difícil situació que el sector de l'hosteleria està passant a causa de la crisi provocada per la Covid-19. La mesura arriba després que la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran hagi entrat aquest dilluns en la fase 2 del desconfinament, que permet -entre d'altres- reunions de fins a 15 persones en les terrasses dels bars. Així mateix, la iniciativa busca potenciar el turisme a la zona un cop s'assoleixin les següents fases de la desescalada. 


Tot i que els establiments hauran de seguir mantenint la distància de seguretat de dos metres entre taules, l'ajuntament els donarà l'opció perquè presentin propostes d'ampliació de les terrasses. Unes propostes que seran valorades específicament pel consistori aneuenc i que seran aprovades sempre que no ocasionin greuges o inconvenients a tercers. 

En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de la localitat, Pere Ticó, considera que la mesura és essencial per poder alleugerir les dificultats que la situació està ocasionant al sector. "Ens hem d'ajudar entre tots", declara. A més, Ticó explica que l'anunci ha estat rebut amb entusiasme per parts dels establiments del municipi i que ja s'han rebut les primeres propostes. 

Un dels establiments que també es beneficiarà de l'anul·lació d'aquesta taxa és la piscina d'Esterri, que a més de tenir la possibilitat d'ampliar la seva terrassa, des d'avui podrà obrir al públic tal com es recull en les mesures de la fase 2. No obstant això, el seu aforament es limitarà al 30% o a la capacitat que permeti mantenir la distància de seguretat entre els banyistes. 

L’Ajuntament de Tremp també va anunciar fa 15 dies la reducció del 50% del preu de la taxa d’ocupació de via pública i la possibilitat d’ampliar l’espai a les terrasses dels bars.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació