Divendres, 19 d'abril de 2024
desconfinament

S'eliminen les franges horàries al municipi de Tremp

En el conjunt del Pallars, els bars i restaurants ja poden obrir els seus espais interiors i els nens ja poden sortir amb més d'un acompanyant

Redacció 22 de maig de 2020 a les 09:02
Dos persones passegen per un passeig a Tremp | Jordi Ubach
Els municipis de menys de 10.000 habitants que estiguin en fase 0 i 1 i tinguin una densitat inferior a 100 persones per quilòmetre quadrat -al Pallars, tots- gaudeixen des d'avui d'un alleujament de les condicions de confinament. Ho ha publicat aquest matí el govern espanyol al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), on es concreta, per exemple, que s'hi eliminen les franges horàries, una mesura que al Pallars afecta només els veïns de Tremp.

A més, des d’avui -i això sí que ja engloba tot el Pallars- es poden obrir bars i restaurants per al seu consum a l'interior amb certes condicions, es podrà assistir a vetlles fins a 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure o anar al temple si no se supera el 50% de l’aforament. També es podran obrir les biblioteques amb un terç de l’aforament. Totes les mesures entren en vigor aquest mateix divendres.

Aquesta ordre, doncs, elimina les franges per a la població infantil, per als esportistes no professionals i també per a les sortides dels majors de 70 anys. L'activitat es podrà practicar en el terme municipal o a una distància màxima de cinc quilòmetres, incloent municipis del costat, però sempre que també siguin de menys de 10.000 habitants. A més, no serà obligatori només un acompanyant en el cas dels nens.

Novetats en bars i restaurants

Els bars i restaurants, amb l'excepció de discoteques i locals d'oci nocturn, podran obrir per al consum interior. No s'haurà de superar el 40% d'aforament. El consum a l'interior haurà de fer-se en taules, preferentment mitjanant reserva prèvia. No s'admetrà l'autoservei a la barra. Les taules hauran de guardar una distància de dos metres. Estarà permès l'encàrrec en el propi establiment de menjar i beure per emportar. Es podran oferir productes de lliure servei a través de plats individuals degudament preservats. El servei de terrassa es farà d'acord amb el previst en fase 1. A més, els ajuntaments podran autoritzar la celebració de mercats ambulants.

Es podran beneficiar d'aquestes mesures les persones empadronades o les que hagin passat els últims 14 dies en els municipis en qüestió. Queden excloses les persones amb símptomes o en aïllament domiciliari per haver estat contacte d'un positiu. Els vulnerables podran acollir-se a aquestes mesures si la seva condició clínica està controlada i ho permet.


El Pallars es troba des del passat 11 de maig en la fase 1 de desescalada. Les comarques pallareses, com a integrants de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, podrien entrar a la fase 2 el proper dilluns. Almenys així ho ha demanat el Departament de Salut, aquesta setmana, al govern espanyol

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació