Dimecres, 24 d'abril de 2024
desconfinament

Representants pallaresos es mostren favorables a la mobilitat entre regions sanitàries en la mateixa fase

D'altres, però, consideren que la mesura podria fomentar els desplaçaments a segones residències

Redacció 25 de maig de 2020 a les 09:30
Un grup de senderistes al Pallars Sobirà | ACN
Diversos alcaldes i representants del Pallars i d'altres comarques del Pirineu s'han mostrat a favor de permetre la mobilitat entre regions sanitàries que estiguin en el mateix punt del procés de desescalada, amb l'objectiu de "tornar poc a poc a la normalitat" i "reactivar l'economia”. Una mesura que no es preveu que entri en vigor fins la fase 3 de desconfinament.

En aquest sentit, però, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, té clar que no s'ha d'"abaixar la guàrdia" amb el control sanitari de la pandèmia, però demana que la gent es pugui moure pel territori i que, d'aquesta manera, al Pallars Sobirà hi puguin arribar turistes. De fet, pràcticament tots els hotels i càmpings de la comarca estan tancats i, tot i poder obrir, esperen l'arribada de visitants a la zona. 


Qui també s'ha mostrat favorable a la mobilitat entre regions és el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, que veu amb bons ulls la possibilitat que els veïns de regions sanitàries que gaudeixen del mateix grau de desconfinament puguin viatjar lliurement. No obstant, Mullol puntualitza que zones com Barcelona o Madrid encara estan lluny d’aquesta situació pel seu alt nivell de contagis.

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, considera que és una opció "bona per a tothom". Tanmateix, assegura que "com sempre passa, hi haurà gent d'altres regions -que no estan en la mateixa fase de desescalada- que podrien aprofitar-se d'aquesta circumstància”. Una opinió compartida també per Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur, que va més enllà i considera que la mesura és "perillosa", ja que considera que se'n podria fer una lectura que permetria a la gent anar a les segones residències. 


La Confecat també reclama mobilitat entre regions

La Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) també reclama que es permeti la mobilitat de persones entre regions en la mateixa fase de desescalada per permetre al sector turístic poder "treballar mínimament".

En un comunicat, l'associació avisa que les restriccions de mobilitat tenen una especial repercussió negativa en el sector, que s'afegeix a la que ja provoca el tancament de fronteres, i que "anul·la completament qualsevol possibilitat" de reactivar l'activitat. "Si sabem que els nostres clients no podran arribar, per què o per qui hauríem d'obrir els nostres hotels?", es pregunta el president de la Confecat, Santiago García-Nieto.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació