Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Els casos confirmats de coronavirus al Pallars arriben als 126

La regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran té actualment una taxa de 36,3 contagis per cada 1.000 habitants, unes xifres que tot i ser superiors a la mitjana catalana, es llegeixen amb optimisme

Jordi Ubach Llorens 19 de maig de 2020 a les 10:55
Imatge de la façana principal de l’Hospital Comarcal del Pallars | GSS
Els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses han augmentat respecte la setmana passada amb cinc nous positius en els últims set dies, que han elevat a la xifra a 126 des que va començar l'episodi ara fa dos mesos. Aquests nous casos s’han donat bàsicament a Tremp i a la Pobla de Segur, segons les dades que facilita el Departament de Salut per municipis i comarques.

Si llegim aquestes dades per àrees bàsiques de salut (ABS), la de la Pobla de Segur és la que té registrats més casos positius amb 82, seguida de lluny de la de Tremp amb 27 i, per últim, de la del Pallars Sobirà, amb 17. Els municipis pallaresos amb més persones contagiades durant tot l’episodi són la Pobla de Segur amb 76, Tremp amb 23 i Sort amb cinc.

18 víctimes mortals

Quant a la mortalitat, el Pallars Jussà ha registrat en tot l’episodi fins a 17 víctimes, 13 de les quals de residents del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur. En canvi, segons xifres oficials, el Pallars Sobirà no ha patit cap defunció per coronavirus. Aquestes dades, però, no tenen en compte la mort per Covid-19 d’un veí de Llavorsí que, tot i residir al municipi, estava empadronat fora del Pallars.

Si ampliem més el focus, la demarcació de Lleida suma 240 víctimes mortals i 2.437 casos detectats. A nivell català s’ha registrat un repunt de morts en les últimes 24 hores, mentre que en el conjunt de l’estat espanyol la xifra de morts i de nous contagiats continua en clar descens.


Una evolució que convida a l’optimisme

El desconfinament progressiu a Catalunya es basa en les dades de les regions sanitàries i la que engloba el Pallars, la de l’Alt Pirineu i Aran, té actualment una taxa de 36,3 contagis per cada 1.000 habitants. Unes xifres que tot i ser superiors a la mitjana catalana, es llegeixen amb optimisme des del Departament de Salut.

La regió pirinenca es troba en fase 1 des del passat dia 11 i es manté a l’espera que el govern espanyol doni el vist-i-plau per poder entrar a la fase 2 el proper dilluns 25 de maig. A més, acumula ja un mes sense víctimes mortals i un total de 372 casos confirmats.

 MAPA: Casos de Covid-19 per comarques i municipis
 MAPA: Casos de Covid-19 per Àrees Bàsiques de Salut (ABS)

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació