16 d'abril de 2024
esllavissada

Reobre amb pas alternatiu la carretera afectada per una esllavissada prop de Burgo i Llavorre

El president del consell comarcal, Carles Isus, insisteix en la necessitat d’invertir a les carreteres del Pallars Sobirà

Redacció 18 de maig de 2020 a les 09:25
L’esllavissada ha deixat la carretera inutilitzable | Ajuntament
La carretera de la Guingueta d’Àneu que uneix Esterri d’Àneu amb els pobles de Burgo i Llavorre ha quedat reoberta al trànsit amb pas alternatiu aquest diumenge al migdia, després que dissabte una important esllavissada de terra i roques afectés la via. El despreniment es va produir cap a les 19h a aproximadament un quilòmetre abans d'arribar a la població de Burgo, deixant incomunicats durant unes hores a la vintena de veïns d'aquesta població i de Llavorre.

La Diputació de Lleida ha comunicat que realitzarà un estudi geològic per determinar l'estat dels talussos. Mentrestant, els veïns i alcaldes de les Valls d’Àneu, així com el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, han insistit en la necessitat d’invertir a les carreteres del Pallars Sobirà. Isus ha explicat que el seu mal estat és el fruit “d’una dècada amb una inversió molt baixa, un manteniment nul i sense partides específiques als pressupostos de la Generalitat”. 

El president comarcal ha lamentat que des de l’administració encara no s’entengui que les carreteres de muntanya “han de tenir un tractament especial” i ha recordat que el consell comarcal se n'ha de fer càrrec “sense pressupost”, motiu pel qual no pot garantir-ne ni l'accessibilitat ni la seguretat. “Estem parlant contínuament sobre com lluitar contra el despoblament, però si els accessos als nuclis no estan en condicions, no podem fer res”, ha sentenciat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació