Divendres, 19 d'abril de 2024
desconfinament

Tremp deixarà de tenir franges horàries

Els municipis d'entre 5.000 a 10.000 habitants deixaran de tenir topalls per sortir a passejar o fer esport

Redacció 17 de maig de 2020 a les 14:33
Pedro Sánchez, en la compareixença d'aquest dissabte des de la Moncloa | Europa Press
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat aquest diumenge als presidents autonòmics que durant la fase 1 s'estendrà als municipis de fins 10.000 habitants l'exempció d'horaris per a passejos per franges d’edat, vigent fins ara en localitats de menys de 5.000 habitants. Tot i que en un primer moment s’ha donat a entendre que la mesura entraria en vigor aquest dilluns, Sánchez ha informat que haurà de sortir publicada al BOE perquè sigui efectiva.

Això significa que Tremp, que era l’únic municipi pallarès que estava afectat per aquesta mesura, deixarà de tenir franges horàries. Els veïns del nucli trempolí, d’aquesta manera, podran sortir a fer esport en el seu terme municipal i a passejar durant una hora sense haver de sotmetre's als horaris fins ara establerts. Aquests horaris, recordem, reserven moments determinats del dia en funció de l'edat amb la finalitat de reservar espai per a persones majors de 70 anys o sortides amb nens menors de 14.


Aquesta ha estat una de les novetats que els ha anunciat durant la reunió que ha començat a les 10h per analitzar els efectes de la pandèmia del coronavirus i per abordar, entre altres assumptes, els avanços en el desconfinament dels diferents territoris i informar-los de la seva decisió de sol·licitar al Congrés la pròrroga de l'estat d'alarma de "al voltant d'un mes", en lloc dels 15 dies habituals.

Aquesta trobada, la desena des que l'Executiu va decretar l'estat d'alarma, té lloc després que divendres passat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, donés compte de la relació de territoris que havien passat de fase, entre el que es no es trobava Madrid, Barcelona ni la meitat de les províncies de Castella i Lleó, que continuen en fase 0 encara que amb menys restriccions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació