16 d'abril de 2024
desconfinament

El Govern proposarà que el Pirineu entri a la fase 2 el 25 de maig

La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que l'evolució en aquesta regió, que inclou el Pallars, és bona

Àlvar Llobet 16 de maig de 2020 a les 17:53
La consellera de Salut, Alba Vergés | Govern
Després que el Ministeri de Sanitat hagi acceptat la proposta de la Generalitat sobre el desconfinament -les àrees de Girona, Lleida i la Catalunya Central passaran dilluns a la fase 1 i Barcelona i l'àrea metropolitana es mantindran en la fase 0 però amb menys restriccions-, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dissabte que el Govern proposarà a l'executiu espanyol que les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona entrin a la segona fase a partir del dilluns 25 de maig.


Vergés ha indicat que l'evolució del virus en aquestes tres zones "és bona", per la qual cosa es presentarà la proposta d'entrada al segon esglaó de la desescalada. També ha assenyalat que en aquestes zones es pot fer un bon seguiment de casos des de l'atenció primària, i que això es demostra amb els indicadors que han anat rebent després de la primera setmana a la fase 1. 

Pel que fa a la resta del territori, Vergés ha indicat que caldrà analitzar les dades i ha fixat els 15 dies estipulats per canviar de fase sense que hi hagi un relaxament de les condicions temporals. 

Obrir les piscines

Finalment, Vergés ha explicat que "és important" el fet que es puguin obrir les piscines a l'estiu "mantenint el marge de seguretat". La consellera, però, ha deixat clar que considera que cal treballar amb els ajuntaments per poder-ho fer "de la millor manera possible". 


"És el món municipal qui és el responsable d'aquests serveis i per això hem de fer-ho conjuntament. Ells ens han de fer la proposta i nosaltres ens posem a disposició", ha conclòs. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació