Dissabte, 27 d'abril de 2024
Coronavirus

Així obriran les piscines: aforament limitat i perímetre de seguretat

S'haurà de garantir la desinfecció de les instal·lacions i els usuaris hauran d'extremar les mesures d'higiene

Redacció 15 de maig de 2020 a les 12:52
Imatge de la piscina de Talarn | @soffia333
El govern espanyol ha publicat un protocol amb les mesures bàsiques de seguretat per a l'obertura de les piscines aquest estiu, on es fixa la limitació d'aforament, un perímetre de seguretat per als objectes personals, mesures d'higiene personal i desinfecció de materials i superfícies. 

El document amb les recomanacions, consensuat amb les comunitats autònomes i el sector, entrarà en vigor quan el plan de desescalada permeti l'obertura de piscines previst en la fase 3, que no arribarà abans del 8 de juny. 

Com a línies generals, el protocol estableix una limitació d'aforament per garantir la distància social de dos metres, doblar la superfície per persona en els espais a l'aire lliure i triplicar-en els espais coberts, sempre depenent de la configuració de la instal·lació i de la zona pública i sense perjudici que es puguin dur a terme mesures més restrictives.

En aquest cas, serà el socorrista o el personal que designi el gestor de la instal·lació el responsable de supervisar el nombre de banyistes i restringir els accessos als mateixos i d'acord amb la legislació vigent en cada comunitat autònoma.

Pel que fa a l'accés a les instal·lacions, el document planteja dibuixar o col·locar bandes al terra de recepció que marquin la distància mínima entre persones de dos metres per accedir al taulell i a l'entrada. 

Mesures d'higiene i desinfecció

Amb relació a les mesures d'higiene, aconsella sistemes per a la desinfecció de mans a l'entrada de la piscina i incorporar un sistema de neteja i desinfecció de calçat, a més de recomanar que aquest últim sigui d'ús exclusiu dins de la instal·lació. 

A més, es posarà a disposició dels usuaris una bossa de plàstic per a material d'un sol ús que s'haurà de dipositar convenientment tancada en una galleda d'escombraries (amb tapa i pedal) a la sortida i s'afavorirà el pagament amb targeta de crèdit o mitjançant aplicacions mòbils.

Pel que fa a la desinfecció de material i superfícies, Sanitat recorda que la "manca d'eficàcia" de les mesures si aquests elements no han estat prèviament netejats, ja que la brutícia que pot servir de refugi als microorganismes. En aquest sentit, preveu la realització d'una "exhaustiva neteja" abans de procedir a la desinfecció de tot el mobiliari (got, sureres, escales d'acer inoxidable, dutxes, parets, taquilles, etc.). 

També posa el focus d'atenció en la necessitat de mantenir correctament el tractament i nivells de desinfecció residual en l'aigua per eliminar el virus SARS-Cov-2 i, en aquest sentit, en el document es subratlla que l'aigua dels gots ha de comptar amb un procés de depuració física i química, la renovació mitjançant addició d'aigua d'aportació i la realització de controls operatius o rutinaris. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació