Dimecres, 24 d'abril de 2024
museus

Museus pallaresos criden a participar en la primera edició virtual de la Nit Internacional dels Museus

Amb el títol 'Obrim finestres', els equipaments han realitzat una càpsula audiovisual sobre les peces seleccionades de les seves col·leccions

Redacció 15 de maig de 2020 a les 10:45
Jordi Abella, director de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, sostenent un dels objectes que es presentaran | XMTLLA
Els dotze museus que integren la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran (XMTLLA) conviden a participar en la primera edició virtual del Dia Internacional dels Museus (DIM) arran de la crisi per la Covid-19. L'esdeveniment tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de maig seguint el lema Obrint finestres, de la campanya del DIM a Catalunya. 

Membres del personal dels equipaments de la XMTLLA han protagonitzat un espot en què se'ls pot veure preparant aquestes "finestres" virtuals, les quals romandran obertes en el marc del DIM-2020 per tal que la ciutadania es pugui connectar al patrimoni i preservar cadascun d'aquests museus. En aquesta acció, els museus explicaran i mostraran algun aspecte rellevant de les seves col·leccions.
 

Àngel Galobart, director del Museu de la Conca Dellà, també representarà al Pallars al DIM. Foto: XMTLLA


Els interessats podran connectar-se a qualsevol dels dotze museus mitjançant aquest enllaç, i així visualitzar les càpsules de vídeo que han realitzar cadascun dels museus a partir d'un objecte primari, que els serveix per explicar la història i les anècdotes de cada equipament, així com per reivindicar el paper de la recerca en el si de la tradició museística. 

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Museu de la Conca Dellà i el Museu Hidroelèctric de Capdella seran el representants pallaresos en aquesta iniciativa. Cadascun d'ells presentarà una peça de la seva col·lecció, concretament un diari domèstic de mitjans del segle XIX, una còpia de les fotografies de la campanya d'excavació de Walter Kuhmne l'any 1954 i una carta de sanció contra una treballadora, datada del 1941. També hi participaran, entre d'altres, el Museu de Lleida, el de Guissona, el Musèu dera Val d'Aran o el Museu de la Noguera. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació