Dijous, 25 d'abril de 2024
església

Mascareta, gel hidroalcohòlic i bancs limitats: els fidels tornen a les esglésies pallareses

Desenes de persones assisteixen a les primeres misses amb mesures especials pel coronavirus

Jordi Ubach Llorens 13 de maig de 2020 a les 10:07
Punts grocs als bancs de la basíl·lica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp | Parròquia de Valldeflors
Des d'aquest dilluns les esglésies pallareses, situades dins la fase 1, poden tornar a celebrar l'eucaristia amb fidels, gairebé dos mesos després que haguessin de tancar portes per la crisi del coronavirus. A la parròquia de Valldeflors de Tremp o a l’església de Sant Feliu de Sort desenes de persones han assistit a les primeres misses amb mesures especials pel coronavirus.

A Tremp, a l'entrada del temple un cartell indica que l'aforament està restringit a 70 persones -un terç del total- per tal de respectar la distància d’un metre i mig entre persones i per evitar aglomeracions. Al cartell s’hi indiquen també les recomanacions de seguretat establertes i a l’entrada de la parròquia s'ofereix gel hidroalcohòlic a disposició dels fidels. A l’interior, la meitat dels bancs s’han inhabilitat i la capacitat de la resta s’ha limitat a dos persones.

Els pobles més petits han d'esperar

El Bisbat d’Urgell ha reprès la seva activitat prioritzant la celebració de les misses dels diumenges "sobretot" a les ciutats i capitals de comarca, parròquies grans i pobles on hi ha capellà resident. La decisió s'ha pres "tenint en compte l'aforament i la facilitat per complir les mesures de prevenció i higièniques" a aquests temples, mentre s'espera que "més endavant" també es pugui recuperar l'activitat als pobles més petits.
 

Fidels amb mascareta en una església catalana, aquest dilluns. Foto: ACN


La diòcesi ha publicat un document amb orientacions davant la represa de l'activitat religiosa. El Bisbat ha indicat que la comunió es donarà a la mà, s'utilitzarà mascaretes i es mantindrà la distància de seguretat, així com també s'utilitzarà gels hidroalcohòlics a l'entrada del temple. També es demana desinfectar el temple i els seients i vetllar perquè no hi hagi aglomeracions ni a l'entrada ni a la sortida de les celebracions.

Altres celebracions com batejos o bodes es programaran segons l'evolució de les fases de desescalada. També es reprendran els enterraments a les parròquies, cementiris o tanatoris d'acord amb les mesures que les autoritats determinin en cada moment. Altres celebracions com batejos o bodes es programaran segons les fases de desescalada, mentre les comunions es celebraran a partir del mes de juliol.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació