Diumenge, 21 d'abril de 2024
fibra òptica

El Govern iniciarà aquest mes el desplegament de la fibra òptica al Pallars Sobirà

Els treballs d’estesa connectaran Sort amb Vielha i això permetrà també connectar els municipis pallaresos al seu pas

Redacció 13 de maig de 2020 a les 09:42
Els treballs de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat ja han començat | Generalitat
La Generalitat de Catalunya ha anunciat que iniciarà aquest mes de maig el desplegament de la xarxa de fibra òptica al Pallars Sobirà, una actuació que el Govern va aprovar per via d’urgència el passat 7 d’abril. Els treballs han arrencat aquesta setmana amb la canalització del tram Bagà-Puigcerdà i al llarg del mes començaran les obres a la resta de trams. 

Els treballs d’estesa de la xarxa al Pallars Sobirà connectaran Sort amb Vielha i això permetrà també connectar els municipis al seu pas, com Llavorsí, Rialp o Esterri d’Àneu. En concret, al Pallars els treballs s’efectuaran en dos trams: de Llavorsí a Sort i de Llavorsí a Vielha. 

En total són 10 projectes que permetran connectar deu capitals de comarca i els municipis al seu pas. A banda de Vielha i Sort, la resta són Falset, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona i les Borges Blanques. 

Això ha de facilitar el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d’avui gaudeixen de nivells insuficients de cobertura de xarxes de nova generació, com poden ser moltes zones de les comarques pallareses. Val a dir que actualment, degut a la crisi sanitària i les mesures de confinament, els increments de trànsit d’Internet s’han situat entre un 50% i un 80% a Catalunya.


Segons el Govern, el desplegament afectarà directament a 51 municipis de 16 comarques que actualment tenen una cobertura insuficient. El Govern va aprovar el passat mes d’octubre el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca.

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura de 6,4 milions d’habitants, el 84% de la població de Catalunya. Amb el desplegament d’aquests trams quedaran cobertes deu capitals més i només restaran pendents el Vendrell, Banyoles i Pont de Suert, que també es connectaran abans de final d’any.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació