Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Els casos de coronavirus al Pallars es mantenen estables amb dos nous positius en l’última setmana

L’Hospital Comarcal del Pallars continua aquest dimarts sense malalts ingressats amb Covid-19

Jordi Ubach Llorens 12 de maig de 2020 a les 09:41
Personal del SEM durant la pandèmia del coronavirus | Martí Albesa
Els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses es mantenen estables respecte la setmana passada amb dos nous positius en els últims sis dies, que han elevat a la xifra a 121 des que va començar l'episodi a mitjans del mes passat. Aquests dos nous casos, segons les dades del Departament de Salut, s’han registrat a Tremp i Espot. L’últim balanç fet públic va ser el dels 119 casos del passat dimecres.

De tots els casos confirmats a les comarques pallareses, 105 es concentren al Pallars Jussà, la gran majoria dels quals (75) a la Pobla de Segur, el municipi pallarès més afectat i on s’ubica el Centre Geriàtric del Pirineu, que ha patit un important brot. Tremp assoleix els 21 contagis, mentre que els nou restants es reparteixen entre els municipis de Gavet de la Conca, Conca de Dalt, Salàs de Pallars i Isona i Conca Dellà.

Pel que fa al Pallars Sobirà, la comarca arriba als 16 contagis després de setmanes sense nous casos, tot i que continua gaudint d’una situació molt més estable que la seva comarca veïna, que ja representa un 86,8% dels casos detectats al Pallars. D’aquests 16 positius, cinc s’han donat a la capital, a Sort, mentre que la resta es reparteixen entre els municipis d'Esterri d’Àneu, Espot, la Guingueta d’Àneu, Alt Àneu, Rialp i Llavorsí. 

Mentrestant, l’Hospital Comarcal del Pallars continua aquest dimarts sense malalts ingressats amb Covid-19, segons han confirmat fonts del centre a Pallars Digital. El centre hospitalari, que va tenir un pic de 18 malalts a principis d'abril, va donar l’alta a l’últim pacient amb coronavirus el passat divendres després de gairebé dos mesos d’ençà que es va confirmar el primer cas.


18 víctimes mortals al Pallars

Quant a la mortalitat, el Pallars Jussà ha registrat en tot l’episodi fins a 17 víctimes, 13 de les quals de residents del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur. Són més de la meitat de les 30 que han tingut lloc en el conjunt de l’Alt Pirineu i Aran. En canvi, el Pallars Sobirà és, juntament amb la Cerdanya, l'única comarca catalana que no ha patit cap defunció per coronavirus. Les dades oficials, però, no tenen en compte la mort per Covid-19 d’un veí de Llavorsí que, tot i residir al municipi, estava empadronat fora del Pallars.

Cal recordar que totes les dades són acumulades des del principi de l’episodi i que la gran majoria de les persones contagiades ja han superat la malaltia. 


169 altes a l’Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut només especifica el nombre d’altes hospitalàries per regions sanitàries, i a la de l’Alt Pirineu i Aran, la xifra és de 169. El nombre total d’afectats per coronavirus al Pirineu és de 367, dels quals 76 casos s’han donat a les residències d’avis. Els casos sospitosos, és a dir, aquells determinats per professionals facultatius però que no s’han pogut confirmar són 1.456, dels quals 195 a residències. 

Si ampliem més el focus, la demarcació de Lleida suma 229 víctimes mortals i 2.316 casos detectats. A nivell català les morts diàries es mantenen per sota del centenar, mentre que en el conjunt de l’estat espanyol també cau la xifra de morts i de nous contagis.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació