Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

L’Hospital del Pallars deixa de tenir malalts de Covid-19 després de 56 dies

El centre hospitalari se centra ara en recuperar la normalitat amb seguretat i es prepara per possibles rebrots

Jordi Ubach Llorens 8 de maig de 2020 a les 19:00
Personal sanitari de l’Hospital del Pallars celebrant l’última alta | Anna Azamar
L’Hospital Comarcal del Pallars ha donat d’alta aquest divendres els últims malalts de Covid-19 després de 56 dies del primer ingrés. Ho ha fet públic aquesta tarda mitjançant les xarxes socials, des d’on ha agraït la tasca del personal sanitari, a qui ha qualificat de “grandíssim equip”. L’hospital de Tremp ha anunciat que treballarà a partir d’ara per recuperar la normalitat amb seguretat i per preparar-se per possibles rebrots.
 
En el últims dies, l’Hospital Comarcal del Pallars ha disminuït notablement la incidència d’ingressos i de consultes a Urgències per Covid-19. El centre hospitalari, que va tenir un pic de 18 a principis d'abril, ja no té cap persona ingressada a dia d’avui. En declaracions a Pallars Digital, el director assistencial, Eduard Sanjurjo, assegura que les mesures de confinament han funcionat. 

“Les mesures de distanciament social han disminuït la transmissió del coronavirus i, a conseqüència, la pressió als hospitals”, explica Sanjurjo. No obstant, el director assistencial de l’hospital pallarès avisa que el rebrot es pot produir “mentre hi hagin nous casos diaris”. Sanjurjo reconeix que “no sabem quan, com, ni en quina mesura es pot produir” aquest rebrot ni tampoc “si la calor hi pot influir”.

Davant el descens de casos experimentat les últimes setmanes, l’Hospital del Pallars ja valora com reprendre “una certa activitat normal”. Per això, explica Sanjurjo, s'està “redefinint” aquesta nova realitat sense oblidar la Covid-19, ja que com reconeix, “haurem d’aprendre a conviure-hi”. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació