geologia

El Geolodia serà enguany virtual amb una vídeo ruta per la Vall de Siarb

L’activitat té la finalitat de divulgar la geologia a tots els públics i se celebra, cada any, simultàniament a totes les províncies d’Espanya

Redacció 8 de maig de 2020 a les 11:46
L’activitat inclou una passejada virtual pel Jardí de Roques de Rubió | Geoparc Orígens
Arriba un any més el Geolodia, unes jornades de divulgació del patrimoni geològic que tenen lloc anualment arreu de l'Estat i que se solen celebrar amb desenes de rutes guiades per especialistes i geòlegs i activitats a la natura. El Geolodía té la finalitat de divulgar la geologia a tots els públics i se celebra, cada any, simultàniament a totes les províncies d’Espanya.

Degut a l'emergència pel coronavirus, enguany s'ofereixen rutes i activitats en línia. Així, Territori i Sostenibilitat, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'han unit al Geoparc Orígens, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i l'Ajuntament de Soriguera, entre altres, per proposar una ruta en vídeo i una guia de camp per la Vall de Siarb.

La vídeo ruta vol donar a conèixer els tipus de roques que es troben a la zona i com aquestes, que originalment es van dipositar com a sediments tous, es van convertir en roca. També explica l'aixecament dels Pirineus i com es van generar els jaciments minerals de la zona. Finalment, inclou una passejada virtual pel Jardí de Roques de Rubió, el primer museu geològic a l'aire lliure, i s'introdueixen els animals i plantes que vivien a la zona fa uns 200 milions d'anys. Així, la vídeo ruta fa tres parades, al Port del Cantó, Santa Creu de Llagunes i el Jardí de Roques.

La guia de camp estarà disponible indefinidament al web del Geolodia i del Geoparc Orígens. El vídeo es podrà veure al web del Geolodia a partir de demà dissabte i, a més d'oferir continguts de qualitat avalat per científics durant el confinament, pot ser d'interès per a aficionats a la geologia o a l'excursionisme per planificar les seves sortides un cop finalitzi l'emergència sanitària.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació