Divendres, 19 d'abril de 2024
flors

Esterri d’Àneu vol convertir-se en «Vila Florida»

L’ajuntament posa a disposició dels veïns uns packs de geranis per promoure aquesta iniciativa

Jordi Ubach Llorens 11 de maig de 2020 a les 11:01
Esterri d’Àneu ofereix packs de geranis entre els veïns | Arxiu
L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu ha decidit presentar candidatura per formar part del projecte de Viles Florides, una distinció que reconeix a les poblacions que tenen cura del paisatge i l'ornamentació en el seu entorn urbanístic. Per promoure aquesta iniciativa, des del consistori s’ofereix al veïnat la possibilitat d’adquirir packs de geranis de color vermell, blanc, lila i rosa per un preu de 5 euros.

L’alcalde, Pere Ticó, ha explicat que l’ajuntament ha comprat 2.000 geranis i que aquest dilluns ja n’hi havia 400 de reservats. “Ens vam assabentar que un viver català tenia excedent de plantes i les havia de tirar perquè amb la crisi actual no les hi podia donar sortida. Ens vam decidir a comprar-les a un preu especial per oferir-les als nostres veïns”, explica.

La participació dels veïns, de fet, serà clau per donar un impuls al projecte de Viles Florides, una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya que promou la transformació de racons a través de la planta amb flor, arbrat i espais verds. Ticó ha explicat que durant el mes de setembre el poble rebrà la primera visita d'un jurat professional que certificarà la candidatura amb una puntuació que va d'una a cinc flors d’honor.


A Esterri d’Àneu ja es va impulsar una iniciativa similar per Nadal amb la venda de conjunts nadalencs. L’objectiu tant d’aquella iniciativa com de l’actual de les flors, és guarnir el poble per donar una imatge unificada i fer-ne l’estada més agradable. Els veïns que desitgin un pack floral han de fer l’encàrrec abans del 18 de maig trucant al telèfon 973 626 345.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació