Dimarts, 30 d'abril de 2024
desconfinament

​Un 40% del comerç pallarès obre el primer dia de la fase 0 de desconfinament

PIMEComerç lamenta que els petits comerciants han estat "abandonats" per les administracions

Jordi Ubach Llorens 5 de maig de 2020 a les 09:38
Els comerços del Pallars preparen la seva obertura progressiva | Jordi Ubach
L'obertura dels petits comerços pallaresos en el primer dia de la fase 0 de desconfinament ha estat desigual. Segons ha pogut constatar aquest diari, entre un 35% i un 40% dels comerciants del Pallars han pujat aquest dilluns la persiana del seu comerç, si bé les perruqueries i centres d’estètica han obert en la seva majoria. Cal tenir en compte que en aquest percentatge s’hi inclouen els establiments que ja estaven oberts fins la data.

La presidenta del Comerç Associat de Tremp (CAT), Maite Ramoneda, ha explicat que dels 45 comerços que integren l’entitat, uns 18 han obert portes aquest dilluns, una xifra que suposa un 40% d’obertura a la capital del Pallars Jussà. A la resta del Pallars aquests números són força similars, si bé al Sobirà la xifra seria lleugerament més baixa per l’alt percentatge d’establiments que depenen del turisme i que encara no han pogut obrir.

Al Pallars són molts els comerciants que esperaran a la següent fase de desconfinament davant aquestes mesures, ja que aquesta nova manera de fer els requerirà una inversió important en neteja o mampares, entre d'altres, que els pot no sortir a compte en alguns casos. Molts comerciants pallaresos, doncs, han fixat la data d’obertura al proper dilluns 11 de maig.


A nivell català, el president de PIMEComerç, Alex Goñi, ha lamentat que el petit comerç s'ha sentit "abandonat" per les administracions després de gairebé dos mesos de tancament. També ha denunciat abandonament a l'hora d'aplicar les mesures de seguretat que ara exigeix el govern espanyol, com la cita prèvia o que només hi hagi un client per treballador.

Goñi ha lamentat no haver disposat d'aquestes instruccions uns dies abans, i ha qualificat les mateixes i la manera com han estat comunicades de "despropòsit”. Amb tot, el president de PIMEComerç comprèn que s'hagin de prendre aquestes precaucions perquè “la Covid-19 encara és aquí”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació