Divendres, 26 d'abril de 2024
internet

Municipis del Jussà demanen ajuts per desplegar la banda ampla pel seu compte

Sol·liciten a la Diputació de Lleida que els ajudin a sufragar els 15.000 euros que els suposa aquesta operació

Jordi Ubach Llorens 4 de maig de 2020 a les 11:37
Vista general del poble de Guàrdia de Noguera | Gustau Erill
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha demanat a la Diputació de Lleida que estudiï la possibilitat de concedir ajuts perquè els ajuntaments de la comarca que ho requereixin puguin desplegar pel seu propi compte la connexió d’Internet de banda ampla. Es tracta d'una demanda que diferents alcaldes de la comarca van exposar durant la reunió telemàtica del passat dimecres entre totes dos institucions.

L’alcalde de Castell de Mur i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha explicat que el seu municipi, juntament amb els de Gavet de la Conca, Llimiana i Conca de Dalt, han desplegat recentment la connexió d’Internet de banda ampla a través de l’empresa local Wicat, que proporciona connexió aèria gràcies als repetidors que té instal·lats arreu del territori.


La petició dels alcaldes és que la Diputació pugui sufragar part dels 15.000 euros que els suposa, a cada consistori, aquesta operació. Es tracta, segons Mullol, d’un sistema d’aplicació “immediata” i amb un preu “molt més econòmic” que el que costaria fer arribar la connexió per via terrestre. “El president de la Diputació ho va veure amb bons ulls i ens va assegurar que ho estudiaria”, ha assenyalat.

“És un sistema que funciona de meravella, nosaltres fa uns sis mesos que ho tenim instal·lat i n'estem encantats”, ha explicat Mullol. Segons ha indicat el president comarcal, ja hi ha altres ajuntaments del Pallars Jussà que compten amb aquest tipus de servei, com són el de la Torre de Capdella, Senterada i Sarroca de Bellera.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació