Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

Sis nous contagis a Tremp i la Pobla eleven a 118 els casos de Covid-19 al Pallars

El municipi poblatà, amb 75 positius confirmats, és el més afectat, seguit de Tremp, que ja ha arribat a la vintena de casos

Jordi Ubach Llorens 30 d'abril de 2020 a les 09:29
Personal sanitari en un centre català | Albert Alemany
Sis nous positius registrats aquesta setmana -tres a Tremp i tres a la Pobla de Segur- han elevat a 118 el nombre de casos confirmats de coronavirus al Pallars des que va començar l’episodi a mitjans del mes passat, segons les dades del Departament de Salut. Pel que fa al nombre d'ingressats amb Covid-19 a l’Hospital Comarcal del Pallars, l’última xifra facilitada pel centre hospitalari és la de les vuit persones del passat dissabte.

De tots els casos confirmats a les comarques pallareses, 103 es concentren al Pallars Jussà, la gran majoria dels quals (75) a la Pobla de Segur, el municipi pallarès més afectat i on s’ubica el Centre Geriàtric del Pirineu, que ha patit un important brot. Tremp ha arribat ja a la vintena de contagis, mentre que els vuit restants es reparteixen entre els municipis de Gavet de la Conca, Salàs de Pallars, Conca de Dalt i Isona i Conca Dellà.

Pel que fa al Pallars Sobirà, la comarca es manté en els 15 contagis i gaudeix d’una situació molt més estable que la seva comarca veïna, que ja representa un 87,3% dels contagis detectats al Pallars. D’aquesta quinzena de positius, cinc s’han donat a la capital Sort i la resta es reparteixen entre els municipis d'Esterri d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Espot, Alt Àneu, Rialp i Llavorsí. 

17 víctimes mortals

Quant a la mortalitat, com vam avançar ahir, el Pallars Jussà ha registrat en tot l’episodi fins a 17 víctimes, 13 de les quals de residents del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur. Són més de la meitat de les 30 que han tingut lloc en el conjunt de l’Alt Pirineu i Aran. En canvi, el Pallars Sobirà és, juntament amb la Cerdanya, l'única comarca catalana que no ha patit cap defunció per coronavirus i la quarta amb menys casos, només per darrera de la Terra Alta, l’Alta Ribagorça i el Priorat.


Cal recordar que totes les dades són acumulades des del principi de l’episodi i que més de la meitat de les persones contagiades ja han superat la malaltia. 

158 altes a l’Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut només especifica el nombre d’altes hospitalàries per regions sanitàries, i a la de l’Alt Pirineu i Aran, la xifra és de 158, d'acord amb el nou recompte del departament. El nombre total d’afectats per coronavirus al Pirineu és de 356, dels quals 75 casos s’han donat a les residències d’avis. Els casos sospitosos, és a dir, aquells determinats per professionals facultatius però que no s’han pogut confirmar són 939, 78 dels quals a residències. 

Si ampliem més el focus, la demarcació de Lleida suma 210 víctimes mortals i 2.123 casos detectats. A nivell català s’han doblat els nous casos positius en les últimes 24 hores, tot i que la mortalitat ha tornat a disminuir. Mentrestant, en el conjunt de l’estat espanyol s’ha produït un nou repunt tant pel que fa a les morts com als nous contagis.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació