Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars suma 17 morts per Covid-19, totes al Jussà

El Pallars Sobirà és, juntament amb la Cerdanya, l'única comarca catalana que no ha patit cap defunció per coronavirus i la quarta amb menys casos

Jordi Ubach Llorens 29 d'abril de 2020 a les 09:24
La Covid-19 s’ha endut la vida de 17 persones al Pallars | Albert Alemany
Les comarques pallareses sumen 17 morts confirmades per Covid-19, totes elles registrades al Pallars Jussà. El Pallars Sobirà és, juntament amb la Cerdanya, l'única comarca catalana que no ha patit cap defunció per coronavirus i la quarta amb menys casos, després de la Terra Alta, l’Alta Ribagorça i el Priorat. Són dades extretes del mapa de mortalitat comarcal que ha facilitat per primer cop el Departament de Salut.

D’aquest mapa s’extreu també que el Pallars Jussà és la primera comarca lleidatana i la vuitena de Catalunya amb la taxa de mortalitat per habitant més elevada. Cal recordar que només al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur, residència que ha patit un important brot, han perdut la vida 13 residents.

Així, amb 13 defuncions per cada 10.000 habitants, el Pallars Jussà és la vuitena comarca de Catalunya amb la taxa de mortalitat més elevada, només per darrera de l’Anoia, amb 35 morts; el Berguedà i el Bages, amb 22; el Barcelonès, amb 18; el Baix Llobregat, amb 15; Osona, amb 14 i la Garrotxa, amb 14.

 Consulta el mapa de mortalitat per comarques

Salut reparteix prop de 200 mòbils i tauletes a Lleida i el Pirineu
 
L'Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut, conjuntament amb la fundació TICSalut, ha posat a disposició dels centres hospitalaris, sociosanitaris i residencials de Lleida i Alt Pirineu i Aran 140 mòbils i 41 tauletes per facilitar que els ciutadans ingressats o que estan residint en aquests espais puguin comunicar-se amb les seves famílies. 

En concret, els centres hospitalaris de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran han rebut 90 mòbils (40 a la RS Lleida i 50 a la RS Alt Pirineu i Aran). Els centres sociosanitaris d'ambdues regions sanitàries (RS) han rebut 34 tauletes (18 a la RS Lleida i 16 a la RS Alt Pirineu i Aran). Les residències han rebut un total de 50 mòbils i 7 tauletes (40 mòbils i 5 tauletes a la RS Lleida, i 10 mòbils i 2 tauletes a la RS Alt Pirineu i Aran).
 

La usuària d’una residència parla amb un familiar a través del mòbil. Foto: Salut


La disponibilitat d'aquests mòbils i tauletes ha estat possible gràcies a la cessió per part de diverses empreses i la posada a punt dels mateixos per a la seva utilització s'ha pogut dur a terme gràcies a la implicació altruista de voluntaris.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació