Dimecres, 24 d'abril de 2024
desconfinament

Els infants pallaresos surten de casa després de més de sis setmanes confinats

La densitat de població pallaresa ha permès una sortida al carrer esglaonada i sense aglomeracions

Jordi Ubach Llorens 27 d'abril de 2020 a les 09:03
Un nen passejant amb la seva bici per una zona verda de Tremp aquest diumenge | Jordi Ubach
Després de més de sis setmanes de confinament, aquest diumenge 26 d'abril, els nens i nenes del Pallars han tornat a trepitjar el carrer. Es tracta de la primera mesura de relaxació promoguda pel govern espanyol, que dona el tret de sortida a una desescalada gradual de les restriccions de la quarantena.

A partir d’ahir, doncs, els infants de fins als 14 anys podran sortir una vegada al dia entre les 9h i les 21h acompanyats sempre d'un sol adult. Els més petits de casa podran córrer, saltar i fer exercici mentre estiguin permanentment supervisats i sense allunyar-se més d'un quilòmetre de casa durant un màxim d'una hora al dia. Tot i aquest inici de sortides controlades, s'han de seguir una sèrie de mesures higièniques i de seguretat estrictes.


A primera hora del matí, als pobles pallaresos s’hi han pogut veure escenes poc habituals els últims dies, amb famílies fent les seves primeres passejades des de l'inici del confinament. Tot i que la majoria de pares i mares expliquen que els seus fills “s’han adaptat” bé al confinament, també asseguren que sortir al carrer era necessari per la càrrega d’hores acumulades sense poder sortir ni tan sols a airejar-se.

Malgrat arreu de Catalunya i de l’estat espanyol el primer dia de sortida dels nens ha generat certs dubtes per les imatges d’aglomeracions als carrers, a les comarques pallareses la situació ha estat de normalitat, ja que la majoria de famílies han complert amb les restriccions. Hi ha influït la densitat demogràfica del Pallars, que ha permès una sortida dels infants esglaonada i sense incidències destacables.


Tot i les bones condicions que es donen al Pallars per al desconfinament, a Tremp -la ciutat més poblada de les dos comarques- s’han delimitat els carrers en cinc zones per sortir a passejar. Es tracta d’una recomanació de l’ajuntament per tal d'evitar que es produeixin aglomeracions i quedades en grup.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació