17 d'abril de 2024
turisme

​El Pallars Jussà referma la seva aposta pel turisme sostenible davant la crisi del coronavirus

El Consell Comarcal considera que el turisme d’observació de la fauna salvatge podria ser un exemple de desenvolupament econòmic

Redacció 25 d'abril de 2020 a les 13:01
Turistes observant fauna salvatge a Boumort | Xavi Basora
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha refermat la seva aposta pel turisme sostenible davant la nova etapa que s’obrirà un cop superada l’emergència sanitària actual. L’ens comarcal considera que els territoris com el Pallars Jussà, que gaudeixen d’espais naturals amb un gran potencial ecoturístic, poden generar un marc d’oportunitats innovadores per a les empreses turístiques del territori al finalitzar l’actual crisi sanitària.

Per tal d’aprofitar aquest potencial i donar suport a l’ocupació vinculada a les activitats del turisme d’observació de la fauna salvatge, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha executat en els darrers dos anys, dos projectes finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)  en el marc del projecte Treball a les 7 comarques

El primer dels projectes es va centrar en la Reserva Nacional de Caça de Boumort, coneguda per activitats com la brama del cérvol i l’observació d’ocells carronyaires. L’any següent aquest projecte es va ampliar al conjunt de la comarca, i es va explorar, entre altres coses, la creació d’una marca turística especialitzada en l’àmbit del Prepirineu. 

Ambdós projectes han inclòs, entre altres, accions com l’assessorament individualitzat per a empreses i professionals, sessions de formació i interpretació del patrimoni o jornades i anàlisi de productes mitjançant tècniques innovadores.

Alhora, s’ha creat una pàgina web específica per a aquelles persones que tinguin interès en desenvolupar l’activitat laboral en aquest segment turístic, on s’hi destaca una guia pionera al nostre país en l’execució de productes d’observació de fauna, un catàleg d’oportunitats de finançament i la publicació Pallars Jussà, territori salvatge, que descriu els atractius i l’ampli ventall d’activitats per observar i fotografiar fauna salvatge que ofereixen les empreses i guies de la comarca.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, destaca que al Jussà “tenim la sort de gaudir d’espectacles faunístics amb atractius i potencial” i que, per tant, “ho hem d’aprofitar a l'hora de regenerar el teixit turístic comarcal”. Un sector, assegura Mullol, que en aquests moments, com en la resta del País, travessa “per enormes dificultats”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació