Divendres, 19 d'abril de 2024
voltors

Boumort suma més de 60 exemplars de voltor negre

Aquesta primavera han criat 14 parelles a aquesta zona del Prepirineu de Lleida

Redacció 20 d'abril de 2020 a les 09:54
Parella de voltor a Boumort | Gerard Plana
La Serra de Boumort suma més de 60 exemplars de voltor, una espècie reintroduïda l'any 2007 al Pirineu. A aquesta zona la primavera es presenta molt esperançadora, ja que hi han criat 14 parelles, 12 de les quals continuen covant el seu ou. La colònia pallaresa és l'única del Pirineu, i des de l'entitat Trenca confien que aviat puguin celebrar un número molt esperançador de naixements d'aquesta espècie vulnerable.

Des que va començar la reintroducció del voltor negre el 2007 al Pirineu, ja han tirat endavant 34 polls a la colònia. El Prepirineu de Lleida és l'únic lloc on nidifiquen les quatre espècies de voltor d'Europa: el trencalòs, l'aufrany, el voltor comú i el negre.

Els voltors negres posen un sol ou per any, i la incubació dura uns 56 dies de mitjana, el que significa que a mitjans d'abril haurien de començar a veure la llum els primers polls de la temporada al Pirineu. Quan les circumstàncies sanitàries ho permetin, l'equip de Trenca reprendrà les tasques de camp per confirmar els naixements i buscar la resta de parelles de voltors negres, per la qual cosa la xifra final de nius pot ser encara major.

"Són notícies esperançadores per a la consolidació de la població de voltor negre pirinenca" ha explicat el coordinador científic de Trenca, Marc Gálvez. L'entitat realitza el seguiment de la colònia de voltor negre als Pirineus al costat de la guarderia de la Reserva Nacional de Caça del Boumort i altres entitats com Naturaleza Rural i Grefa. Les tasques de conservació de l'espècie compten amb suport de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social La Caixa i Endesa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació