Dijous, 18 d'abril de 2024
fons feder

Inversió de 60.000 euros per a la remodelació del parc del Pinell de Tremp

Inclourà la creació de diferents equipaments per a potenciar les activitats lúdiques i esportives

Redacció 17 d'abril de 2020 a les 10:27
Accés al parc del Pinell de Tremp | Jordi Ubach
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentat el pla d’actuació per a la recuperació ambiental del parc del Pinell de Tremp, que comptarà amb una inversió de 60.000 euros. El parc del Pinell, un espai lúdic de més de 50.000 metres quadrats, es reinventarà amb un seguit d’actuacions cofinançades entre els fons europeus FEDER dins l’operació Valorització del patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida.

Els objectius principals d’aquesta renovació seran l’eliminació del risc que suposa l’estat de salut dels arbres per a les persones, sobretot en cas de ventades. També es potenciarà encara més l’activitat lúdica del parc, es crearà un projecte pedagògic en termes naturalístics, s’implementaran actuacions per permetin prevenir el vandalisme i les conductes incíviques i finalment s’habilitarà un circuit per fer-hi activitat física.

El regidor de l’Ajuntament de Tremp i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Antoni Flores, ha valorat molt positivament aquesta actuació, que potenciarà l’activitat lúdica i esportiva del parc mitjançant la instal·lació de mobiliari urbà, amb la creació d’un circuit perimetral i la col·locació d’elements estructurals per a la realització d’activitat física.

La proposta inclou diverses actuacions per millorar l'espai. D’una banda, preveu tot allò relacionat amb l’entorn natural com la poda i tala dels arbres més inclinats i propers al Casal de la gent gran o la sembra de gespa a la zona lúdica infantil. De l’altra, també es cobriran murs i bases d’instal·lacions i es crearan nous punts d’enllumenat per condicionar un nou itinerari per caminar i córrer, d'1 quilòmetre de longitud, a l'entorn del parc.

El projecte també contempla renovar la senyalització amb un nou panell informatiu sobre la biodiversitat de l’espai i fites per interpretar la flora. A més, s’instal·larà nou mobiliari urbà com taules de pícnic, papereres i diverses estructures i aparells per a la pràctica
d’exercici. Es preveu licitar les obres de renovació del parc del Pinell a l’estiu i les obres tindran una duració de sis setmanes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació