Dijous, 25 d'abril de 2024
aigua

Esterri d'Àneu aprova un pla director per millorar el subministrament d'aigua al municipi

Les actuacions s'efectuaran en un termini de deu anys i ja han rebut una subvenció de 7.600 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua

Tomàs Garcia Espot 8 d'abril de 2020 a les 10:55
El pla busca analitzar la situació actual de la infraestructura i renovar les instal·lacions | Jordi Ubach
L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu ha aprovat aquest abril un pla director per a millorar el servei municipal d'abastament d'aigua. La mesura busca analitzar la situació actual de la infraestructura i millorar les instal·lacions, tenint en compte el creixement de la població i de les demandes econòmiques. Tal com informen fonts del consistori, les diverses actuacions previstes en el pla s'efectuaran en un període de deu anys. 

El pla, a més, mirarà d'assegurar el subministrament d'aigua potable al poble, com també que la quantitat d'abastament s'emmarqui dins requeriments legals. Així mateix, s'estudiarà si és viable instal·lar un sistema de telecontrol tenint en compte les característiques dels municipis de muntanya, és a dir, l'orografia o la manca de telecomunicacions. 

En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde Pere Ticó ha informat que ja s'han iniciat les primeres actuacions previstes en el pla, malgrat l'emergència provocada pel coronavirus. Concretament, s'estan efectuant les millores a les captacions d'aigua, que feia temps que estaven abandonades, i també s'estan col·locant sensors en els dipòsits. Aquests, segons Ticó, són de vital importància de cara al futur, ja que proporcionaran informació gràfica anual sobre el nivell d'aigua sortint i emmagatzemada. 

El pla preveu també la renovació de les canonades de fibrociment de la xarxa, la instal·lació de comptadors generals en diversos punts del municipi, així com la millora en els sistemes de desinfecció, per tal que es tripliqui la capacitat de tractament al sistema de filtratge fins a 75 metres cúbics per hora. A més, també es durà a terme la desconnexió del sistema de reg amb aigua clorada dels jardins. 

Pel que fa al pressupost, el pla preveu que el conjunt de les actuacions sumaran un total d'1.199.129 euros, dels quals gairebé 789.000 seran destinats a la renovació dels trams de canonada de fibrociment de la xarxa. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació