Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

Traslladen a l’Hotel Segle XX a quatre pacients de l'Hospital del Pallars

Ja tenen l'alta hospitalària però han d'estar aïllats i seran atesos per personal sociosanitari contractat pel Departament de Salut

Jordi Ubach Llorens 2 d'abril de 2020 a les 17:07
Dos pacients baixant de l'ambulància i entrant a l'Hotel Segle XX de Tremp | ACN
El Departament de Salut ha traslladat aquest matí els quatre primers pacients amb coronavirus de l'Hospital Comarcal del Pallars a l'Hotel Segle XX de Tremp, que com vam avançar ahir, s’ha habilitat com a hospital de campanya. Són persones que ja tenen l'alta hospitalària però que encara han d'estar aïllades uns dies per no propagar la Covid-19.

Segons ha explicat l'alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases, es tracta de pacients que "no necessiten una intervenció mèdica tant directa com els greus" i amb el trasllat es pretén alliberar espai del centre hospitalari. A l’hotel se'n farà càrrec personal sociosanitari que ha estat contractat per Salut.


Segons ha explicat Cases, l'Ajuntament de Tremp s'encarregarà, com ja fa amb els pacients de l'Hotel Alegret, de gestionar el dinar, així com també de fer la recollida de la roba bruta. El mateix consistori ha coordinat la borsa de treball i ha enviat tots els currículums recollits al Departament de Salut, que ha estat qui finalment ha fet la contractació del personal sociosanitari. 

A l'Hotel Segle XX hi estaran treballant administratius, personal de neteja i auxiliars de clínica. De moment hi haurà quatre pacients amb coronavirus que han rebut l'alta però, si cal, l'equipament en podria acollir més per continuar alliberant espai de l'Hospital del Pallars. Cases ha volgut remarcar que s'han posat a disposició de Salut “pel que calgui”. 


El Segle XX és el segon hotel pallarès que acull pacients de l’hospital de Tremp, després que fa 11 dies ja s’habilités l’Hotel Alegret de la ciutat pels pacients de llarga estada. L’Hospital del Pallars té actualment a 18 persones ingressades amb Covid-19 i el Pallars ja compta amb 64 casos confirmats de coronavirus.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació